Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finalizarea receptiei lucrarilor aferente implementării proiectului “Extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare până la staţia de epurare Constanţa – Sud şi rezolvarea problemelor legate de apele uzate”

ro

04 Apr, 2012 16:34 1794 Marime text

GUVERNUL ROMANIEI

     Cumpăna, 06 aprilie 2012

Consiliul Local Cumpăna organizează, în data de 06 aprilie 2012, ora 11, în Sala de şedinţe din cadrul Primăriei Cumpăna, jud. Constanţa, in prezenţa doamnei primar Ec. Mariana Gâju, conferinţa de presă cu ocazia finalizarii receptiei lucrarilor aferente implementării proiectului: “Extinderea reţelei de canalizare, reabilitarea conductei de refulare până la staţia de epurare Constanţa – Sud şi rezolvarea problemelor legate de apele uzate”, cod proiect RO 0026.
Proiectul este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE (Spaţiul Economic European).
Valoarea contractată a proiectului este de 3.559.590 Euro, din care 37,07% contribuţia Consiliului Local Cumpăna.

Lucrările de construcţie a 23 km de reţea de canalizare, a 2 staţii de ape uzate şi a 2 staţii de pompare ape pluviale s-au încheiat în luna decembrie 2011.
In perioada desfasurata de la ultima conferinta de presa si pana azi, lucrarile au fost receptionate de o comisie formata din reprezentantii primariei, ai constructorului, dirigintii de santier, reprezentanti din partea Inspectoratului de Stat in Constructii si ai RAJA, ca parte care va prelua reteaua de canalizare si ape pluviale.
Proiectul de investiţii va duce la o mai bună protecţie a mediului, prin protecţia pânzei freatice, la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi asigurarea unui impact pozitiv asupra sănătăţii populaţiei.
Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între 01 Mai 2010 şi 30 Aprilie 2012.
 Rezultatele obţinute prin implementarea proiectului, sunt:
ü 23 km canalizare;
ü 2 staţii de pompare noi pentru apele uzate;
ü 2 staţii de pompare noi pentru ape pluviale;
De asemenea, de beneficiile obţinute prin acest proiect se vor folosi 9.762 locuitori care locuiesc pe cele 47 străzi pe care s-a instalat reţeaua de canalizare.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii