Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriile din județul Constanța ar putea returna sumele alocate de Consiliul Județean prin HCJ 294/2016

ro

08 Dec, 2016 15:33 2237 Marime text
Primariile din județul Constanța ar putea returna sumele alocate de Consiliul Județean prin HCJ 294/2016 pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locala si pentru susținerea proiectelor de infrastructura care necesitau cofinanțare pentru anul 2016. 

Partidul Național Liberal Constanța, prin consilierul județean Remus Cristy Baisan, împreuna cu alți membri PNL, Dumitru Moinescu, Ion Mocanu, Nicolae Crăciun au depus la registratura Consiliului Județean Constanța o cerere de revocare în tot a HCJ 294/2016 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locala și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2016, astfel demarând procedura preliminară atacării în contencios administrativ a hotărârii de consiliu.

În măsura în care procedura o sa fie finalizată, iar instanța va dispune anularea HCJ 294/2016, UAT-urile vor fi puse în situația de a returna Consiliului Județean sumele repartizate în ședința din data de 25 octombrie 2016.

„Consider că prin acest demers, reprezentanții PNL pun mai presus interesele politice în fața proiectelor derulate în acest moment de UAT-uri. Pot înțelege ca sunt pe ultima sută de metri în campania electorala, dar consider ca luptele politice nu trebuie să afecteze modernizarea unui întreg județ.  Distribuirea sumelor a fost realizată echidistant, pe baza solicitărilor realizate de primării, în funcție de  proiectele de dezvoltare ale fiecărui UAT.  Solicitările au fost analizate de către Comisia de Analiză a Solicitărilor UAT-urilor, înainte de a fi dezbătute și aprobate în plenul Consiliului Județean. Eu am o viziune pentru o dezvoltare echilibrată a județului. Consider că nu este normal ca PNL sa foloseasca o decizie aprobată inclusiv de reprezentanții acestui partid ca și instrument de atragere a electoratului. Reversul acestei mișcări este blocarea activității tuturor primăriilor din județ”, punctează Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Consiliul județean Constanța a transmis, astăzi, către toate primăriile din județ o informare potrivit căreia unitățile administrativ teritoriale vor fi obligate să retruneze banii alocați în luna octombrie, dacă instanța va decide anularea HCJ 294/2016,.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii