Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Culturii Armane 2009 (galerie foto)

ro

26 Aug, 2009 17:25 4585 Marime text

piesa_mincinosul.jpg28-30 august 2009, Constanta si Eschibaba (Stejaru, jud. Tulcea) - Comunitatea Armânǎ din România organizeazǎ cea de-a VI-a ediŃie a evenimentului „Zilele Culturii Armâne". Cu fiecare an, manifestarea a luat o amploare deosebitǎ, diversificându-si paleta de activitǎti cu caracter cultural, în scopul evidenŃierii si perpetuǎrii valorilor culturale armânesti.

Pe parcursul celor 3 zile, Constanta si Eschibaba vor gazdui o serie de activitati culturale cu specific armânesc: expozitie de arta plastica (la Muzeul de Arta, în coordonarea sculptorului Mihai Tugearu), piese de teatru (la teatrul Oleg Danovski, în regia lui Toma Enache), seminar pe tema credintei la armâni (la sala de conferinte a hotelului Ibis), recital de poezie si lansare de CD.

Participantii la eveniment vor avea ocazia sa admire lucrari ale unor importanti artisti plastici - cunoscuti atât în tara, cât si în strainatate - si se vor delecta prin vizionarea unor piese de teatru interpretate atât de actori consacrati, cât si de catre alti tineri - actori sau amatori (elevi, studenti, absolventi).

Alaturi de toate acestea, muzica si dansurile traditionale, prezentate cu maiestrie de catre ansamblul din Veria (Grecia), vor oferi un farmec aparte evenimentului, facându-l sa ramâna în sufletele tuturor.

 „Zilele Culturii Armâne" se vor încheia cu o petrecere câmpeneasca organizata în localitatea Eschibaba (Stejaru, jud. Tulcea), comuna locuita predominant de armâni. Respectând traditia, toti participantii la eveniment vor alcatui „Corlu Mari" (Hora Mare), formând un cerc deschis de dimensiuni impresionante, asezarea în hora functionând dupa criterii bine stabilite si cunoscute de catre membrii comunitatii de armâni. Se accepta, astfel, ordinea ca un concept cosmic, etern.

Întregul eveniment se va bucura de prezenta unor invitati de seama - personalitati culturale, jurnalisti, reprezentanti ai autoritatilor locale, reprezentanti din domeniul ONG -, precum si de prezenta a numerosi armâni din România si din alte tari în care acestia traiesc în comunitati compacte (Albania, Grecia, Bulgaria, Macedonia, Serbia).

Pentru detalii: Mihaela Hagea; tel: 0728. 90.33.60;
e-mail: mihaela.hagea@gmail.com, fara_romania@yahoo.com
www.ctarm.org 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CTArm 02 Sep, 2009 16:51 Imagini de la eveniment: http://www.youtube.com/watch?v=Ya76QmXLwY8 www.radiomakedonia.ro www.ctarm.org