Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii de amploare. Agenţi de circulaţie cercetaţi pentru luare de mită şi alte infracţiuni

ro

31 Jan, 2017 07:27 1530 Marime text


Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu.

În cursul zilei de astăzi, 31 ianuarie 2017, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorului de caz, se efectuează 12 percheziţii domiciliare, în cauză fiind cercetate acte de corupție comise de către 11 agenți de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Tecuci, respectiv din cadrul Serviciului Rutier al Poliției municipiului Galați.

Din probatoriul administrat până în prezent, s-a reținut următoarea situație de fapt:
Pretinzând și primind diverse foloase, în special bani, cei 11 agenți de poliție și-au încălcat îndatoririle de serviciu și nu au aplicat sancțiunile pe care situațiile de fapt constatate în exercițiul atribuțiilor de serviciu le-ar fi impus să o facă.  În mod concret, după cum a rezultat din cercetările efectuate, agenții de poliție au menționat în procesele verbale de sancționare abateri mai ușoare decât cele comise în realitate de către contravenienți, cu scopul de a aplica ulterior sancțiuni mai blânde.
Menționăm că în acest dosar urmează a fi audiați mai mulți contravenienți.
Cercetările efectuate în cauză s-au desfășurat cu aportul  Direcţiei Generale Anticorupție, al Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Brigăzii Speciale de Intervenție ”Mihai Viteazul” din cadrul Jandarmeriei Române, precum și cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operaţiuni Speciale.
           
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

UPDATE 10.45
Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) - Serviciul Județean Anticorupție Galați, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție, desfășoară un complex de măsuri operative pentru probarea activității infracționale a unui număr de 11 cadre MAI., lucrători din cadrul IPJ Galați – Serviciul Politiei Rutiere si Biroul Politiei Rutiere - Municipiul Tecuci.

Pentru administrarea probatoriului în cauză, astăzi, 31 ianuarie 2017, se realizează 12 percheziții domiciliare și se pun in aplicare 15 mandate de aducere.

În fapt, persoanele vizate au pretins si primit sume de bani, în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu și nu au luat măsurile ce se impuneau față de persoane contraveniente.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situațiilor de natură infracțională, a valorii foloaselor materiale astfel obținute, precum și identificarea și audierea martorilor în cauză. În funcție de evoluția cercetărilor, vom reveni cu detalii.
Alături de ofițerii DGA, la percheziții participă lucrători ai IGPR - DICE, IGJR – Brigada Speciala de Intervenție a Jandarmeriei, fiind puse în aplicare și mandatele de aducere. De asemenea se beneficiază de sprijinul lucrătorilor I.J.J. Galați. 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Sursa foto: Facebook Parchetul de pe Lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii