Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități de prevenire în municipiul Slobozia

ro

02 Sep, 2021 15:39 761 Marime text
Activități de prevenire în municipiul Slobozia
 
La data de 1 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița, cu sprijinul polițiștilor de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au organizat în zona unui centru comercial, de pe raza municipiului Slobozia, o acțiune de prevenire a victimizării minorilor.
 
Activitatea este prima sesiune de informare din cadrul programului național „Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, care are ca scop creșterea gradului de siguranță a minorilor prin informarea părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile la care pot fi expuși minorii acasă, pe stradă și în mediul online.
 
La activitate, poliţiştii au distribuit flyere cu recomandări adresate părinților și au purtat discuţii cu aceştia, reamintindu-le că siguranța copiilor este cea mai importantă.
 
În perioada următoare vor fi desfășurate astfel de activități informativ-preventive în centre comerciale, în spații publice intens circulate de părinți și copii, cu precădere în parcuri și locuri de joacă pentru copii.
 
   Pentru prevenirea victimizării minorilor, poliţiştii ialomițeni recomandă: 
 
•   Stabiliţi copilului dumneavoastră un program, astfel încât să ştiţi tot timpul unde este şi ce face!
 
•   Aveţi grijă de unde achiziţionaţi produsele necesare anului şcolar! Nu uitaţi că datele cardului nu se comunică!
 
•   Încurajaţi copilul să discute cu dumneavoastră orice problemă şi asiguraţi-l de toată disponibilitatea de a-l ajuta şi îndruma pe viitor!
 
•   Manifestaţi atenţie în cunoaşterea anturajului copilului dumneavoastră, atât în viaţa reală, cât și din mediul online!
 
•   Acordaţi timp copilului dumneavoastră!
 
* * *
 La data de 1 Septembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul Analiza și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o activitate de prevenire a furtutilor, în Cartierul Slobozia Nouă din municipiul Slobozia.
 
Activitățile s-au desfășurat în cadrul Programului de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului cu accent pe prevenirea infracționalității cu grad ridicat de impact emoțional și psihologic în comunitate.
 
În acest sens, aproximativ 60 de persoane au fost informate cu privire la principalele cauze care favorizează săvârșirea furturilor din auto, dar și cu privire la măsurile de protecție, care odată însușite de proprietari, au menirea de a descuraja activitatea infracțională.
                
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii