Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul intern Green Office continuă să implice angajaţii COSMOTE în protecţia mediului, pentru al șaselea an la rând

ro

27 Jun, 2013 12:45 902 Marime text

COSMOTE România îşi încurajează angajaţii să protejeze mediul înconjurător, începând chiar cu propriul spaţiu de lucru, contribuind astfel la o dezvoltare durabilă a mediului prin intermediul programului intern Green Office, aflat la cea de-a şasea ediţie.
 
În 2012, compania a obţinut rezultate care atestă importanţa implicării COSMOTE România în protecţia mediului în birouri:
 
 5,92 tone de hârtie au fost trimise la reciclare din birouri.
 Flota auto a companiei a consumat în total cu 8,5% mai puţin combustibil decât în 2011, în timp ce consumul mediu a scăzut cu aproximativ 0,13%.
 Procentul cartuşelor de imprimantă reciclate a crescut cu 34,5 puncte procentuale, ajungând la 47% din totalul de cartuse achiziţionate
 Consumul de apă şi electricitate a rămas la acelaşi nivel.
 
“Protejarea mediului este un angajament vital al COSMOTE România, şi am demonstrat acest fapt prin înbunătăţirea constantă a rezultatelor, din 2008, când a fost lansat programul Green Office. Angajaţii COSMOTE au arătat că sunt preocupaţi de dezvoltarea cu efecte minime asupra mediului şi s-au implicat în activităţile companiei prin colectarea selectivă a deşeurilor. Resursele trebuie economisite, iar angajaţii noştri lucrează împreună pentru a contribui la o dezvoltare durabilă”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Senior Manager COSMOTE România.
 
În acest an, compania continuă tradiţia campaniei de comunicare internă care a inclus o serie de momente de teatru de improvizaţie pentru angajaţii companiei, subliniindu-se astfel, încă o dată, importanţa colectării selective a deşeurilor.
 
De asemenea, COSMOTE România continuă să monitorizeze cu atenţie consumul altor resurse din cadrul companiei, precum combustibilul şi electricitatea. De asemenea, compania trimite către reciclare excesul de materiale din depozite (carton, plastic), bateriile industriale şi uleiurile lubrifiante uzate de la generatoarele de la staţiile de bază, precum şi echipamentul uzat de IT şi din reţeaua de telecomunicații.
 
Green Office este un program intern care vizează reducerea, reutilizarea şi reciclarea resurselor în activităţile de birou ale COSMOTE România. Programul se concentrează pe educarea şi implicarea angajaţilor companiei privind protecţia mediului, începând cu propriul lor loc de muncă. Angajaţii companiei beneficiază de formare profesională în domeniul protecţiei mediului; în acelaşi timp, au fost instalate containere de colectare în toate departamentele, astfel că hârtia, plasticul şi deşeurile electronice pot fi colectate separat. Programul este, de asemenea, derulat în societăţile Germanos Telecom România, Sunlight Filiala Bucureşti şi Telemobil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii