Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panasonic va asigura cel mai mare număr de echipamente audio-video din istorie la Jocurile Olimplice Londra 2012

ro

07 Jun, 2012 22:39 1249 Marime text

Bucureşti, 07 iunie 2012 - Panasonic Corporation, TOP* sponsor al Jocurilor Olimpice, va livra cel mai mare volum de echipamente audio-video folosit până acum în cadrul competiţiei, pentru a susţine Jocurile Olimpice din Londra 2012, ce se vor desfăşura în perioada iulie-august.

Folosind întreaga gamă de dispozitive high-definition (HD), Panasonic va asigura o susţinere consistentă celui mai mare eveniment sportiv din lume, la locaţiile de desfăşurare a probelor, în spaţiile de transmitere sau în locuinţe, pentru telespectatori. De asemenea, Panasonic va difuza în premieră absolută primele Jocuri Olimpice în format 3D, prin intermediul tehnologiilor şi echipamentelor de ultimă generaţie, cum ar fi camerele de filmare 3D twin-lens.

În cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra 2012 semnalele video transmise de International Broadcasting Center (IBC) către furnizorii locali vor fi distribuite în format HD. În plus, ceremoniile de deschidere şi de închidere a Jocurilor Olimpice, precum şi evenimentele transmise pe ecranele mari din locaţii vor fi distribuite în format video HD.

Panasonic va oferi Comitetului Olimpic Internaţional o gamă largă de echipamente de transmisie, inclusiv un dispozitiv de tip memorie solid state ENG (Electronic News Gathering), folosit pentru mediile de preluare şi transmitere a imaginilor filmate.

Pentru ceremonia de deschidere, ce va avea loc în Parcul Olimpic, vor fi instalate cele mai mici şi mai uşoare** proiectoare de 20.000 lumeni din lume. Panasonic va furniza de asemenea sisteme LED pentru ecrane mari, oferind cel mai mare număr de ecrane şi asigurând cea mai mare suprafaţă dedicată în zonele competiţionale. Pentru spaţiile de compeţie indoor vor fi utilizate pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice ecrane PDP de 1030 inch (approximativ 26 de metri).

Jocurile Olimpice Londra 2012 reprezintă a zecea ediţie în care echipamentele de transmisie Panasonic sunt folosite pentru înregistrare, de la competiţia din Barcelona, din 1992.

Echipamente şi dispozitive audio-video ce vor fi furnizate locaţiilor Olimpice

Echipament

Cantitate

Ecrane LED de mari dimensiuni

28 de locaţii, 45 de ecrane

1,730 m2

Echipamente profesioniste de sunet

36 de locaţii,

Aproximativ 200 de sisteme

Televizoare

Aproximativ 12.000 de unităţi

Plasme de 103 inch

47 de ecrane

Proiectoare DLP®

22 de ecrane

(excluzând proiectoarele pentru ceremoniile de deschidere şi de închidere)

Sisteme de camere de securitate AV

Aproximativ 2.500 de unităţi

Altele

Sisteme de comunicaţii video HD etc.

Sub conceptual "Sharing the Passion", Panasonic va lansa o serie de campanii de marketing pentru a răspândi emoţia Jocurilor Olimpice de la Londra 2012. Campaniile vor fi organizate în jurul inaugurării Pavilionului Corporate „Panasonic Full 3D theatre" din cadrul Parcului Olimpic şi în preajma startului campaniei globale de publicitate pentru Jocurile Olimpice.

În cadrul Parcului Olimpic un pavilion de aproximativ 400 de metri pătraţi va integra un spaţiu Full HD 3D, fiind echipat cu un ecran PDP de 152 inch şi unul de 103 inch. Programele sportive, incluzând competiţia de gimnastică, de înot şi înot sincron, vor fi filmate folosind echipamentele de filmare 3D şi vor fi transmise live. Campania de publicitate va fi axată în jurul atletei britanice de Heptathlon, Louise Hazel, şi a fotbalistului brazilian, Neymar da Silva Santos Junior.

Totodată, Panasonic a lansat pagina de Facebook "Panasonic/Worldwide Olympic Partner".

Pagina de Facebook Panasonic Romania

URL: https://www.facebook.com/PanasonicRomania

Panasonic/Worldwide Olympic Partner

URL: https://www.facebook.com/PanasonicWorldwideOlympicPartner

* „TOP" reprezintă The Olympic Partner - Partener Olimpic, cel mai înalt nivel de sponsorizare pentru Jocurile Olimpice. Panasonic este în prezent singurul sponsor Japonez TOP. Panasonic este mândru să susţină Mişcarea Olimpică care are ca scop promovarea păcii la nivel mondial prin sport, în calitate de Partener Olimpic International Oficial, cu o tradiţie de 25 de ani în categoria de echipamente audio-video, de când programul The Olympic Partner (TOP) a fost introdus la Jocurile Olimpice de la Calgary în 1988. Sub sloganul "Sharing the Passion" (Împărtăşind pasiunea), Panasonic va contribui la succesul Jocurilor Olimpice prin intermediul echipamentelor şi tehnologiei sale. În 2007 Panasonic a reînnoit parteneriatul cu Comitetul Internaţional Olimpic până la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeior.

**Pentru categoria de proiectoare performante de peste 20.000 de lumeni la data de 30 mai 2012.

Despre Panasonic

Panasonic Corporation este unul dintre liderii mondiali în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice în trei divizii de business: consumatori, componente şi produse, precum şi soluţii de business. Compania are sediul în Osaka, Japonia, şi a înregistrat vânzări nete de 7,85 de mii de miliarde de yeni pentru anul fiscal încheiat la 31 martie 2012. Acţiunile Panasonic sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya şi New York (NYSE:PC). Viziunea Panasonic este să devină Compania Inovatoare şi Verde numărul 1 în industria de electronice până la împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea corporaţiei, în 2018. Pentru mai multe informaţii despre Panasonic, brandul companiei şi angajamentul de sustenabilitate, vizitaţi pagina www.panasonic.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii