Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj din republica Moldova adresat lui Putin - aici nu e Crimeea

ro

07 Apr, 2014 14:53 1019 Marime text
O mie de participanți la marșul organizat în Chișinău de Mișcarea Civică TINERII MOLDOVEI i-au lăsat președintelui Vladimir Putin o scrisoare în cutia poștală a ambasadei Federației Ruse, cu mesajul ,,Aici nu Crimeea”. Ulterior, aceștia au ars fotografii ale președintelui Putin, caricaturizat prin adăugarea unor trăsături ale dictatorului Hitler.
Reprezentanții societății civile au ieșit în stradă pentru a preveni repetarea în Republica Moldova a scenariului aplicat de ruși în Ucraina.  „Nu vrem trupe rusești la Chișinău, refuzăm să fim complici la agresiunea care se pregătește în laboratoarele Kremlinului și vom lupta pentru păstrarea suveranității Republicii Moldova. Nu vom permite transnistrizarea pământului nostrum. Aici nu e Crimeea”, a declarat copreședintele mișcării civice, Anatol Ursu.
,,Evenimentul la care au participat și reprezentanți ai Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici, ai Asociaţiei veteranilor războiului din 1992 Tiras-Tighina și ai Platformei unioniste Acțiunea 2012, nu lezează interesele cetățenilor ruși, el vine pe fondul politicii expansioniste promovate de fostul KGB-ist Vladimir Putin. Dacă armata rusă va începe ofensiva în Republica Moldova, atunci și minoritarii ruși, și cei urcaineni, și găgăuzii vor avea de suferit. Gloanțele nu fac diferența", a menționat Dinu Plîngău, copreședintele Mișcării Civice TINERII MOLDOVEI.
O poziție fermă a autorităților și a societății civile din Republica Moldova împotriva presiunilor și șantajului Federației Ruse, protecție internațională pentru populația din întreg teritoriul Republicii Moldova și retragerea trupelor de ocupație rusești din regiunea transnistreană sunt cele trei aspecte solicitate de participanții la marșul ,,Aici nu e Crimeea”.
 
Platforma unionistă Acțiunea 2012                                                               7 aprilie 2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii