Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

KMG International îşi reconfirmă angajamentele asumate față de statul român

ro

20 Mar, 2016 23:26 1396 Marime text
Pentru a evita neînțelegerile sau interpretarea eronată de către public a declarațiilor lansate recent în mass-media de către dl Daniel Horodniceanu cu privire la stadiul unui "dosar Rompetrol" în curs de desfășurare la DIICOT, KMG International oferă mai jos o serie de clarificări.
KazMunayGas a achizitionat un pachet de 75% din The Rompetrol Group NV în anul 2007 și a preluat conducerea executivă grupului în anul 2009, după achiziționarea pachetului rezidual de 25% din acţiuni. Nici una dintre faptele sau omisiunile fostului acţionar majoritar sau ale conducerii The Rompetrol Group NV nu pot cădea în responsabilitatea managementului şi a angajaţilor de după anul 2009 ai Grupului, denumit în prezent KMG International.

KMG International este o filială a KazMunayGas, Compania Națională Petrol și Gaze din Kazakhstan. Sub acţionariatul actual şi conducerea din prezent a companiei KazMunayGas, KMG International acționează în acord cu standardele de etică în afaceri, respectand legislaţia din România, țară în care grupul deţine o parte importată a activelor şi în care îşi desfăşoară operaţiunile.
Reamintim că KazMunayGaz a dovedit deja respectarea angajamentului de a contribui la dezvoltarea României ca un hub energetic pentru regiunea Mării Negre, prin investiții în valoare de aproximativ 4 miliarde dolari începând din anul 2007, în operațiuni derulate de mai mult de 5.000 de angajati din Romania. Grupul a plătit în perioada 2007 - 2014 mai mult de 12 miliarde dolari la bugetul statului român.

KazMunayGas International şi-a asumat, faţă de guvernul român, dezvoltarea unui fond de investiții mixt româno-kazah, cu un aport de capital de 150 de milioane de dolari şi urmărind o țintă totală a activelor de până la 1 miliard de dolari, în funcție de condiţiile de piață. KazMunayGas International aşteaptă din partea Guvernului român parcurgerea unor paşi administrativi necesari pentru înfiinţarea entităţii de proiect a fondului de investiţii, în timp ce proiecte în valoare de peste 300 milioane dolari au fost deja identificate şi sunt pregătite pentru a fi transferate către fond şi pentru a fi dezvoltate în România.

Prin urmare, performanţa şi reputaţia solidă a Grupului KMG International reprezintă rezultatele muncii depuse de actualii acţionari şi a echipei de management, cu respectarea de către aceştia a angajamentelor asumate. De aceea, ne aşteptăm ca în viitor, înalţi oficiali ai statului roman să delimiteze şi să definească definească cu mai multă precizie scopul şi aria investigaţiilor referitoare la evenimente petrecute înaintea prezenţei KazMunayGas în România. Astfel, opinia publică va fi corect informată, iar ambiguităţile care pot genera riscuri reputaţionale vor fi evitate.
 
Departamentul de Comunicare și Relații Publice
KMG International
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii