Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocaţii D&B David şi Baias au obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sentinţă care obligă ANAF la plata de dobânzi către Rafinăria Steaua Română

ro

18 Dec, 2013 13:56 1092 Marime text
Bucureşti, 18 decembrie 2013. Echipa de avocații a D&B David şi Baias SCA a obţinut un nou succes în lupta pentru acordarea de dobânzi în cazul rambursării cu întârziere a TVA.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a consfințit dreptul societăţii Rafinăria Steaua Română S.A. la dobânzile solicitate şi a dispus obligarea ANAF la plata de dobânzi, după cum s-a menţionat şi în hotărârea instanţei europene.
 
„Această sentinţă definitivă a Înaltei Curţii este consecinţa firească a hotărârii pronunţate de Curtea Europeană de Justiţie în speţa Rafinăria Steaua Română vs. ANAF. Decizia istorică din acest dosar a creat jurisprudenţa europeană care să îndreptăţească orice contribuabil care a înregistrat întârzieri în rambursarea de TVA de la stat să solicite plata de dobânzi pentru acele sume. În acest moment, avem mai multe dosare în instanţe cu speţe asemănătoare şi suntem încrezători că vom obţine rezultate similare. Pe termen lung însă, sperăm că eforturile noastre vor
duce la îmbunătăţirea sistemului de rambursare de TVA în România, astfel ca societăţile comerciale să nu mai sufere amânări nejustificate în rambursarea de TVA, iar statul să nu mai fie pus în situaţia de a plăti dobânzi de întârziere şi să evităm şi infringementul legislaţiei europene în domeniu”, a declarat Dan Dascălu, Partener, D&B David şi Baias, cel care a condus echipa D&B din acest caz.
 
Echipa de avocaţi care a reprezentat societatea în acest caz este formată din Dan Dascălu, Partener D&B David şi Baias, coordonatorul departamentului de litigii fiscale, Andreea Cojocaru, Avocat Senior Coordonator, Ana Maria Iordache, Avocat Senior şi Mihail Boian, Avocat Asociat D&B David şi Baias.
 
 Despre D&B David şi Baias:
 
D&B David si Baias este societatea de avocaţi corespondentă a PwC România, fiind integrată în reţeaua societăţilor de avocaţi corespondente PwC, care cuprinde mai mult de 2.000 de avocaţi în 75 de jurisdicţii,.
 
D&B David şi Baias este o societate de avocatură pentru afaceri. Echipa D&B David şi Baias oferă un pachet complet de soluţii integrate, novatoare şi pragmatice clienţilor multinaţionali şi locali, în următoarele domenii: societăţi comerciale şi grupuri de societăţi; fuziuni, achiziţii şi restructurări; proprietăţi imobiliare; relaţii de muncă; servicii financiare şi pieţe de capital; concurenţă şi ajutoare de stat; proprietate intelectuală; protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal; litigii fiscale şi comerciale. De asemenea, D&B este specializată în domeniile farmaceutic şi IT&Telecom, furnizând soluţii specifice pentru societăţile din aceste industrii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii