Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avantajul terenului propriu ar putea propulsa Rusia în top 3 în clasamentul medaliilor Jocurilor Olimpice de Iarnă

ro

06 Feb, 2014 14:17 1557 Marime text
- Un studiu PwC urmăreşte să estimeze posibila repartizare a medaliilor la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sochi
- SUA va fi probabil pe prima poziţie în clasamentul medaliilor pe naţiuni şi de data aceasta
- Competiţie strânsă între Germania, Rusia, Canada, Austria şi Norvegia pentru locul secund
 
Bucureşti, 6 februarie 2014 – Ca şi în cazul Olimpiadei de Vară, avantajul de a concura pe teren propriu poate juca un rol important în împărţirea medaliilor luna aceasta – ţara gazdă Rusia urmând probabil să obţină un număr record de medalii.
 
Însă gazdele, împreună cu rivalii Germania, Canada, Austria şi Norvegia – vor trebui să-şi dispute locul secund, fiind mult în urma echipei Statelor Unite. În schimb, România ar produce o mare surpriză dacă ar obţine o medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă. La fel stau lucrurile din păcate şi cu încântătoarea echipă jamaicană de bob care nu are şanse la medalii.
 
Tabelul 1:Posibilele prime zece clasate în funcţie de numărul de medalii

  Poziţie Medalii estimate în 2014 Medalii obţinute în 2010 Variaţie Clasament PIB (2013)
SUA 1 35 37 -2 1
Germania 2 26 30 -4 5
Rusia 3 25 15 +10 6
Canada 4 23 26 -3 13
Austria 5 22 16 +6 37
Norvegia 6 21 23 -2 46
China 7 15 11 +4 2
Elveţia =8 10 9 +1 36
Suedia =8 10 11 -1 34
           
Coreea de Sud =10 9 14 -5 12
 
Economiştii de la PwC au folosit şi cu ocazia Olimpiadei de Iarnă de la Sochi, care începe pe 7 februarie, metode econometrice pentru a estima clasamentul probabil pe naţiuni în funcţie de numărul de medalii obţinute. Analiza testează corelaţia istorică între o serie de indicatori socio-economici şi medaliile obţinute la Olimpiadele anterioare.
 
Rezultatele modelării arată că mărimea economiei este o variabilă semnificativă în determinarea succesului la Olimpiadă. Totuşi, o economie puternică nu este suficientă pentru o bună performanţă. Clima este de asemenea un factor important. Prezenţa sau absenţa zăpezii în perioada de iarnă şi numărul de staţiuni de schi pe cap de locuitor au un impact semnificativ asupra distribuirii medaliilor.
 
Ţările mai mari şi cu economii dezvoltate, cu o climă propice domină clasamentul potenţial pe naţiuni în funcţie de numărul medaliilor; dar cazurile Austriei şi Norvegiei demonstrează că o economie mai mică nu înseamnă neapărat o barieră în calea succesului, acestea urmând probabil să obţină mai multe medalii decât ţări precum Franţa şi China.
 
“Deşi obiectul acestei analize este unul neobişnuit, acesta arată modul în care organizaţiile pot folosi analize econometrice pentru a lua decizii mai bune de afaceri. Scopul modelului nostru nu este de a face prognoze exacte cu privire la clasamentul medaliilor, ci mai degrabă de a îmbunătăţi tehnicile de prognoză.”, a precizat John Webster, Liderul Departamentului de Audit, PwC Romania.
 
********************
 
Despre raport
 
Această analiză foloseşte un model Tobit pentru a estima împărţirea medaliilor între cele 28 de ţări care au câştigat cel puţin o medalie la ultimele trei Olimpiade de Iarnă. Celelalte variabile au fost PIB-ul total, numărul de staţiuni de schi pe cap de locuitor, numărul de medalii din ultimele două Olimpiade de Iarnă. S-a ţinut cont şi de tradiţia ţărilor în sporturile de iarnă şi s-a acordat un bonus pentru ţările gazdă.
 
Pentru mai multe informaţii despre acest subiect şi pentru a vedea cele mai recente analize ale PwC Global Economy Watch, puteţi să vizitaţi website-ul: http://www.pwc.co.uk/GEW
 
Table 2: The projected medals totals for Sochi 2014
 
Despre PwC
 
Firmele din reţeaua PwC ajută organizaţiile şi indivizii să creeze valoarea adăugată de care au nevoie. Suntem o reţea de firme prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 184.000 de specialişti dedicaţi oferirii de servicii de calitate de audit, consultanţă fiscală şi consultanţă pentru afaceri. Spuneţi-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastră şi descoperiţi mai multe informaţii desprenoi vizitând site-ul www.pwc.com/ro.
 
© 2014 PwC. Toate drepturile rezervate.
                
PwC se referă la reţeaua de firme PwC şi/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii