Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un contract de peste 10 milioane lei a fost adjudecat la puţin peste jumătate din sumă O firmă din Bucureşti construieşte un centru de vizitare turistică la Sulina (documente)

ro

22 Nov, 2013 00:00 5731 Marime text
Construirea unui centru de vizitare turistică la Sulina, investiţie evaluată iniţial la suma de 10.828.913 lei şi pentru care s-au depus nouă oferte, se va realiza cu doar 5.701.860 lei. Aceasta este suma pentru care a fost atribuit contractul către SC Pasirom Interactiv SRL, autoritatea contractantă fiind Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Potrivit anunţului de atribuire, contractul nr. 52 din data de 18 noiembrie 2013 prevede construirea unui centru de vizitare turistică, cu regim de înălţime parter şi etaj, cu destinaţie publică şi zonă de birouri administrative, anexe tehnice, împrejmuirea terenului numai parţial pe laturile unde vor fi amplasate utilităţile, amenajarea a şase locuri de parcare exterioare pe sit, a trotuarelor perimetrale şi a spaţiilor verzi.

În ceea ce priveşte firma care a obţinut contractul, aceasta este deţinută în prezent, după cum reiese din datele de la Registrul Comerţului, de doi asociaţi, respectiv Maria Pascu şi Marian Pascu. La sfârşitul anului 2012, firma figura cu o cifră de afaceri de 6.765.431 lei, un profit net de 219.803 lei şi 70 de salariaţi. Firma are o oarecare experienţă în ceea ce priveşte achiziţiile publice, din 2007 până în prezent ea beneficiind de peste 20 de contracte în valoare de aproape 70 de milioane de lei.

Revenind la contractul pentru construirea centrului de vizitare de la Sulina, dintr-o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) din 2012 reiese că autoritatea contractantă a iniţiat în luna august a anului trecut procedura de atribuire, dar primul rezultat a fost contestat, printre contestatari numărându-se chiar SC Pasirom Interactiv SRL. SC Pasirom Interactiv SRL a solicitat, la acea vreme, anularea comunicării rezultatului procedurii, a raportului procedurii şi obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertei sale, contestaţia firmei reprezentată prin administrator Maria Pascu fiind admisă de CNSC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii