Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

U.M. 02022 Constanţa cumpără carne de pasăre de la două firme (documente)

ro

27 Jan, 2016 14:41 3154 Marime text
 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Ministerul Apărării Naţionale - U.M. 02022 Constanţa a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract privind achiziţionarea de “carne de pasăre refrigerată (aripioare de pui, spinări de pasăre, piept de pui dezosat fără piele, pulpe de pui dezosate fără piele)”.
S-au primit patru oferte pentru acest contract ce avea o valoare estimată de 355.138 lei. Criteriul de atribuire al contractului a fost “preţul cel mai scăzut”.
 
În urma analizării ofertelor, au câştigat trei agenţi economici. Astfel, primul contract, în valoare de 20.396,4 lei, a fost atribuit firmei Matra SRL, al doilea, în valoare de 311.242,4 lei, a fost atribuit tot societăţii Matra SRL şi Granbis SRL. În total, MapN va cumpăra carne de pasăre în valoare de 331.638,8 lei.
 
Firma Matra SRL, înregistrată la Registrul Comerţului în anul 1994, are ca principal obiect de activitate „fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre)”. Unicul asociat este Lucian Ionescu Petrache, din Piteşti. Acesta mai este administrator şi asociat în Complex SRL, din Scorniceşti, radiată. Matra SRL a mai câştigat și în 8 iunie o licitație pentru aceeași unitate militară, prin care furniza salam de Sibiu. Recent, a câştigat un contract cu UM 02022 Constanța pentru furnizarea de peşte proaspăt.
 
Granbis SRL este o firmă care are sediul pe strada Theodor Speranţei, numărul 60, din Constanţa. Potrivit Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca domeniu principal de activitate comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. Asociat unic şi administratorul firmei este Nicolae Biserică, care mai apare ca asociat şi în Regabis Co SRL. La finele anului 2014, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 10.280.514 de lei, un profit de 870.843 de lei şi 12 salariaţi, potrivit vrajitorul.eu.
 
Anunţul complet al achiziţiei publice poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii