Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cumpără echipamente și aparatură medicală

ro

17 Jun, 2021 21:05 4013 Marime text
  • Mai multe firme vor furniza echipamente și aparatuă medicală pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. 
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a încheiat un acord cadru pentru achiziționarea unor echipamente și aparatură medicală.  
 
Potrivit Licitație publica.ro, denumirea completă a proiectului atribuit este "Achiziția de echipamente și aparatură medicală- 6 loturi".
 
Societațile care se vor ocupa de furnizarea echipamentelor și aparaturii medicale  pentru  Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța sunt Fresenius Medical Care Romania SRL, Soul Medical, BPM Tehnologica și Smart Medical Solutions SRL.
 
Atribuirea a avut loc în data de 02.06.2021. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 34.608.675  lei.
 
Descrierea contractului
 

Furnizare, pe loturi, de echipamente si aparatura medicala, astfel:

Lot 1 Dispozitive pentru controlul infectiilor nozocomiale
Lot 2 Echipamente si consumabile pentru asistenta pulmonara
Lot 3 Echipamente medicale pentru gestionare pacienti critici
Lot 4 Echipamente de laborator generale si IVD
Lot 5 Echipamente medicale pentru managementul intravascular direct al sangelui si plasmei
Lot 6 Echipamente de protectie pentru personal medical

Valoarea totală estimată fără TVA: 4,371,517.67 lei fara TVA, astfel:

LOT 1 Dispozitive pentru controlul infectiilor nozocomiale - 1,295,500.00 lei fara TVA
LOT 2 Echipamente si consumabile pentru asistenta pulmonara - 711,985.80 lei fara TVA
LOT 3 Echipamente medicale pentru gestionare pacienti critici - 1,310,195.15 lei fara TVA
LOT 4 Echipamente de laborator generale si IVD - 549,314.22 lei fara TVA
LOT 5 Echipamente medicale pentru managementul intravascular direct al sangelui si plasmei - 334,522.50 lei fara TVA
LOT 6 Echipamente de protectie pentru personal medical - 170,000.00 lei fara TVA

Achizitionarea aparaturii si echipamentelor medicale care fac obiectul prezentei documentatii de atribuire, este de o importanta deosebita pentru Spitalul de boli infectioase Constanta, deoarece contribuie la:

- Consolidarea capacitatii medicale a Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, in contextul COVID-19
- Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19

Durata de livrare va fi exprimată în zile calendaristice, începând cu data emiterii comenzii de către autoritatea contractantă.

Durata de livrare a echipamentelor, nu va depăşi durata maximă de livrare de:

- Pentru lotul nr. 1 - 60 de zile calendaristice de la emiterea comenzii de către autoritatea contractantă
- Pentru lotul nr. 2 - 60 de zile calendaristice de la emiterea comenzii de către autoritatea contractantă
- Pentru lotul nr. 3 - 60 zile zile calendaristice de la emiterea comenzii de către autoritatea contractantă
- Pentru lotul nr. 4 - 60 zile zile calendaristice de la emiterea comenzii de către autoritatea contractantă
- Pentru lotul nr. 5 - 60 zile zile calendaristice de la emiterea comenzii de către autoritatea contractantă
- Pentru lotul nr. 6 - 60 zile zile calendaristice de la emiterea comenzii de către autoritatea contractantă

Pentru fiecare lot in parte, durata contractului este de maxim 120 zile si cuprinde:

a) Durata maxima de livrare asumata de contractat pentru echipamentele care fac obiectul lotului respectiv, care cuprinde:
- Durata de livrare efectiva, care incepe de la data emiterii comenzii de catre responsabilul de contract din partea auroritatii contractante
- perioada aferenta montajului, testarii, punerii in functiune. La finalizarea acestei etape, se va intocmi un proces-verbal de montaj, testare, punere in functiune
- perioada aferenta instruirii personalului care va deservi echipamentele. La finalizarea acestei etape, se va intocmi un proces-verbal privind realizarea instructajului cu personalul care va deservi echipamentele

La stabilirea duratei de livrare propusa pentru fiecare echipament, ofertantii vor avea in vedere ca aceasta sa cuprinda toate etapele enumerate.

b) Perioada aferenta facturarii si efectuarii platilor. Plata facturilor emise se va efectua in termen de 45 zile de la emiterea acestora.

b) Termenul de 18 zile se compune din:
- 11 zile pentru solicitarea de clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor
- 3 zile pentru raspunsul la solicitarile de clarificari
- 4 zile pentru validare ANAP anterior termenului de raspuns
 
Firmele câștigătoare sunt Fresenius Medical Care România SRL, Soul Medical, BPM Tehnologica și Smart Medical Solutions SRL
  
Despre Fresenius Medical Care Romania SRL
 
Potrivit Confidas.ro., societatea a fost înființată în anul 2000 și are sediul social în București.
  
Asociați sunt Fresenius Medical Care Beteiligungsgesellschaft MBH și Fresenius Medical Care Agco Kgaa. Ciolan Alexandru, Florin Turcanu și Simona Serban dețin funcția de administratori ai societății. Domeniul de activitate principal al firmei îl reprezintă comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice.

Pentru anul 2020, societatea a raportat cifra de afaceri de 163.103.717, un profit net de 11.725.272 lei și un număr de 73 angajați. Compania Fresenius Medical Care Romania SRL a încheiat 1202 contracte de achiziții publice în valoare totală de 92.205.333,15 lei.
 
Firma are 1202 contracte publice.
 
Despre Smart Medical Solutions SRL
 
Potrivit Confidas.ro., societatea a fost înființată în anul 2006 și are sediul social în București. Societatea are un profit de  8.033.492 de lei și o cifră de afaceri netă de 19.219.415 de lei, al un  număr de șase angajați, pe anul 2020.
  
Asociat este Popescu Vasile Dan, care este și administrator al societății. Domeniul de activitate principal al firmei îl reprezintă comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice. Compania Smart Medical Solutions S.R.L. a încheiat 500 contracte de achiziții publice in valoare totală de 92.469.741,14 lei.
 
Societatea are 500 de contracte publice.
 
Despre Soul Medical
 
Potrivit Confidas.ro. , societatea a fost înființată în anul 2017 și are sediul social în București.

Societatea are un profit de 1.684.948  de lei și o cifră de afaceri netă de 6.866.651 de lei, la u  număr de un angajat, pentru anul 2020. Asociat unic este Radu Alina Ioana, care este și administrator al societății.
 
Domeniul de activitate principal al firmei îl reprezintă comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice. Compania Soul Medical S.R.L. a încheiat 388 contracte de achiziții publice in valoare totală de 7.250.496,17 lei.

Societatea are 388 de contracte publice.
 
Despre BPM Tehnologica
 
Potrivit Confidas.ro., societatea a fost înființată în anul 2015 și are sediul social în București. Societatea are un profit de 9.426.738 de lei și o cifră de afaceri netă de 34.809.688 de lei, la un număr de opt angajați. Asociat unic este  Purcelea Florin Bogdan, care este și administrator al societății. Domeniul de activitate principal al firmei îl reprezintă intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific.
 
Compania Bpm Tehnologica SRL a încheiat 561 contracte de achiziții publice in valoare totală de 86.952.600,86 lei.

Societatea are 561 de contracte publice.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.

Amimtim că, începând din data de 9 iunie 2021, pacienții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța au parte de îngrijire medicală cu echipamente noi, moderne.

A sosit primul lot din echipamentele medicale achiziționate în cadrul proiectului „Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19", proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020.

Acest prim lot constă într-un echipament pentru asistare pulmonară-consolă și 10 kituri aferente, pentru asistarea pacienților cu deficiențe respiratorii, având o valoare totală de 644.028 lei și va fi pus în funcțiune la sfârșitul săptămânii.

În perioada imediat următoare va sosi al doilea lot, constând în 20 nebulizatoare, 50 aparate UV și un robot de dezinfecție cu UV, echipamente ce vor asigura curățarea și dezinfecția suprafețelor, inclusiv a celor grele.

Alte 2 loturi ce vor fi livrate curând vor dota Spitalul cu: sterilizatoare, ventilatoare de transport, aparate pentru evaluarea funcției cardiace, elevatoare pentru pacienți, sisteme de încălzire cu aer cald cu paturi de unică folosință, saltele antiescare destinate persoanelor mobilizate la pat, aparate pentru profilaxia trombozei venoase profunde, paturi electrice de terapie intensivă prevăzute cu monitor și ventilator, stații centrale de monitorizare, tărgi easymove pentru transferul pacienților. Echipamentele sunt completate de un aparat de dializă, un sistem intravascular pentru managementul țintit al temperaturii, kituri pentru tratamente anticoagulante și cartușe adsorbante cu rol imunomodulator.

În acest moment, se mai află în procedură de achiziție 2 loturi de  echipamente și mobilier medical, data limită de finalizare fiind 15 iulie 2021. Laboratorul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța va fi dotat cu un aparat QPCR pentru detectarea SARS-CoV-2, analizoare automate de imunologie pentru testarea pacienților, sisteme de protecție respiratorie pentru personalul medical, autoclave pentru sterilizare, vitrine frigorifice, centrifuge medicale, un congelator medical pentru plasmă și scaune pentru recoltarea sângelui.

De asemenea, procedura de achiziție pentru materialele sanitare și echipamentele de protecție medicală este în desfășurare. Până la data de 15 august 2021, se realizează evaluarea tehnică a ofertelor primite.

Proiectul "Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19", Cod SMIS: 139409 se derulează prin Programul Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9, Obiectivul specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Valoarea totală a proiectului este 22.681.089,84 lei, din care valoarea eligibilă 22.672.404,84 lei (100% finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională).
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii