Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Alex Building SRL, din Constanţa, a câştigat un contract cu Primăria comunei Cogealac (document)

ro

16 Nov, 2015 19:45 5517 Marime text
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Patru firme au dorit să câştige un contract cu Primăria comunei Cogealac, privind realizarea unor lucrări aferente proiectului „Modernizarea şi reabilitarea drumurilor în sat Tariverde şi sat Cogealac, din comuna Cogealac, judeţul Constanţa – Lot D, E, I, K, L, M”. Contractul constă în execuţia a unor drumuri, „având rigole, spaţii verzi şi trotuare pavate adiacente ambelor sensuri de mers”, potrivit anunţului de atribuire numarul 194109/16.11.2015.
                
Valoarea fără TVA a contractului a fost estimată la suma de 15.671.356,00 lei, calculată conform devizului general, fiind luate în calcul şi cheltuielile neprevăzute. Valoarea finală a contractului este de 15,352,136.73 lei, iar criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut“.
 
Au fost primite patru oferte, fiind desemnat câştigător operatorul economic SC Alex Building SRL. Cu sediul social pe strada Verona, din Constanţa, firma are un capital social subscris de 800000 lei, integral vărsat. Obiectul principal de activitate este „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”.
 
Unicul asociat al societăţii, potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 16 noiembrie 2015, este Lucian Orban, născut în Buzău. Acesta are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%. Administrator şi persoană împuternicită este Andy Iulian Jalbă, născut în Bucureşti, Sector 6. Mandatul său are o durată nelimitată.
 
Cu privire la asociatul unic, Lucian Orban, acesta este asociat în mai multe firme din Constanţa, dar şi din Bucureşti, unele radiate, altele în stare de funcţiune. De exemplu, Industrializarea laptelui SA, din Constanţa, este în faliment, în timp ce Sorex Import's SRL este radiată. În calitate de administrator, Lucian Orban apare în firmele Eurochance Keno SRL şi Transeuro Import-Export SRL, ambele radiate.
 
Firma care a câştigat acest contract are un număr mediu de 24 de salariaţi, potrivit vrajitorul.eu. Alex Building SRL avea, în 2014, o cifră de afaceri de 10.416.864 de lei și datorii totale de 12.742.215 lei.
 
De asemenea, precizăm că Alex Building SRL a avut contracte cu mai multe primării din județ, dintre care menționăm Primăria Valu lui Traian sau Primăria Castelu, unde a efectuat diferite lucrări de construcție sau îmbunătățire drumuri de acces alături de alte firme, sau a participat la licitații de modernizare a școlilor din județ. 


Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii