Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantierul Naval Constanța SA va furniza servicii de reparare a Navei Școala Mircea (document)

ro

21 Nov, 2015 16:55 1913 Marime text
 

„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă caştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Ministerul Apărării – Unitatea Militară 02192 din Constanța - Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, a atribuit prin licitație deschisă contractul „Andocare și reparații Nava Școala Mircea”, unde criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut.

Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractul a fost Șantierul Naval Constanța SA. Estimarea inițială a valorii contractului a fost de 805.105 lei, fără TVA, iar valoarea totală finală a acestuia a fost mai scump cu paorximativ 70.000 lei, mai exact de 877.564,03 lei, fără TVA.
 
Detalii despre Șantierul Naval Constanța SA:
 
Șantierul Naval Constanța SA, cu sediul social în Constanța, Incinta Port, numărul 1, cu un capital social subscris de 162.494.260 lei, integral vărsat, are ca și activități principale construcţia de nave şi structuri plutitoare și repararea şi întreţinerea navelor şi bărcilor.
 
Acționarii juridici ai firmei sunt: Resource International SA ( fondator cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 94.8%), SIF Moldova SA (cu o cotă de 2.02%) și SIF III Transilvania SA (ce deține o cotă de 0.73%). O listă de mai mulți acționari deține co cotă de participare la beneficii şi pierderi de 2.45%.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii