Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa a început operaţiunea de deratizare din oraş. Cine a câştigat contractul şi care este valoarea acestuia?! (document)

ro

07 Jun, 2018 00:00 4026 Marime text
Primăria Constanţa a început operaţiunea de deratizare din oraş după ce a atribuit, în luna mai a acestui an, un nou contract de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare.
Până pe 11 iunie, echipele vor distribui momeli toxice în toate parcurile şi cartierele din municipiu. Staţiile de intoxicare vor fi amplasate în locuri inaccesibile cetăţenilor, pentru că se are în vedere atât protejarea locuitorilor, cât şi conservarea şi protecţia mediului înconjurător.

Populaţia trebuie să conştientizeze importanţa acţiunilor de deratizare şi să respecte în totalitate inscripţiile existente pe staţiile de intoxicare pe care le observă. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente, informează reprezentanţii municipalităţii.
 

Contractul de deratizare şi dezinsecţie, câştigat tot de Allchim Co SA

 
Primăria a atribuit contractul de deratizare şi dezinsecţie societăţii Allchim Co SA. Aceştia au efectuat serviciul public de dezinsecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare pe domeniul public al municipiului Constanţa şi al staţiunii Mamaia, încă din anul 2009. Prezentul contract are o durată de două luni şi o valoare de aproximativ 130.000 de lei fără TVA (n.r. contractul poate fi studiat în secţiunea „Documente“ a cotidianului ZIUA de Constanţa).
 

Caracteristicile contractului de deratizare 

 
Agentul economic interesat să preia acest serviciu trebuie să deruleze operaţiuni de delarvizare exterioară, acţiune care se efectuează prin utilizarea insecticidelor biologice specifice pentru combaterea larvelor, pe fâşiile de apă de la malul lacurilor (pe o distanţă de ~ 10 m de la mal); dezinsecţia exterioară şi dezinsecţia interioară constau în efectuarea lucrărilor de dezinsecţie pe domeniul public al municipiului Constanţa şi al staţiunii Mamaia, precum şi în sediile Primăriei, prin mijloace chimice; deratizarea exterioară şi deratizarea interioară constau într-o acţiune energică de deratizare pe domeniul public al municipiului Constanta şi al staţiunii Mamaia, precum şi în sediile Primăriei, prin folosirea exclusivă a substanţelor raticide anticoagulante cu eficienţă sporită, de către personal specializat.
 
Tratamentul fitosanitar reprezintă activitatea de combatere a dăunătorilor fitopatogeni şi fitofagi prin mijloace chimice, folosindu-se produse de uz fitosanitar omologate. Tratamentul aviochimic constă în tratarea plantelor cu substanţe chimice, efectuată cu aviaţia utilitară. 
 

Despre Allchim Co SA 

 
Firma a fost înfiinţată în anul 1999 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 90.000 de lei, integral vărsat, este compus din 18.000 de acţiuni. Societatea este controlată de Mihai Florin Sucata, născut pe 25.04.1946, în satul Breaza, Braşov, cu 95% din capitalul social, şi Maria Anghelescu Păun, născută pe 13.09.1974, în Braşov, cu 5% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi de curăţenie, este Mihai Florin Sucata. Cenzorii societăţii sunt Marinela Ionescu, Gabriela Elena Diaconescu şi Georgeta Gabriela Păsoi. Obiectul principal de activitate al societăţii vizează activităţile de curăţenie.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Citeşte şi:
 
Primăria pregăteşte atribuirea contractului de deratizare şi dezinsecţie derulat în prezent de Allchim Co SA. Când expiră contractul

 
Allchim Co SA a început deratizarea. Despre firma care a bătut palma cu Primăria Constanţa pentru un sfert de secol (documente)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabriela Straton 07 Jun, 2018 13:28 Allchim Co SA e clar că nu-și fac treaba, de vreme ce cartierul Coiciu este plin de șobolani. Sunt atât de mulți încât se plimbă pe stradă și au săpat galerii din canalizare, astfel încât, dacă nu am avea câine în curte, ne-am trezi cu ei în case. Nu-mi imaginez cum se face recepția lucrărilor de deratizare, dar e clar că nu se respectă clauzele contractuale în ceea ce privește concentrația soluțiilor/substanțelor, iar Primăria acceptă facturile și le plătește ca „primarul”. Păcat! Cetățenii plătitori de taxe și impozite și votanți, au de suferit.