Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O societate cu situaţie financiară precară va asigura servicii specifice pentru un proiect al Ministerului Sănătăţii (document)

ro

20 Jan, 2015 00:00 3669 Marime text
O firmă din Constanţa va asigura serviciile de organizare a evenimentelor în cadrul proiectului Buna Guvernare pentru Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc“, potrivit licitatiapublica.ro.
 
Licitaţia a fost organizată de Ministerul Sănătăţii Publice. Contractul presupune asigurarea de servicii hoteliere şi de restaurant. Valoarea totală finală a contractului este de 931.155 de lei.
 
Atribuirea contractului s-a făcut în funcţie de preţul cel mai scăzut, iar dintre cele trei oferte depuse şi admise, la data de 12 decembrie 2014, câştigătoare a fost declarată Work Education SRL, cu sediul în Constanţa, strada Soveja.

 Ce spune registrul Comerţului despre Work Education SRL

 Conform Registrului Comerţului, Work Education SRL este în funcţiune din 2004 şi are ca principal obiect de activitate „alte forme de învăţământ“. Asociaţi în cadrul firmei Work Education SRL sunt Eugen Ion Arghirescu şi Adriana Arghirescu.
 
De asemenea, Eugen Ion Arghirescu mai este asociat în firmele Arghirescu Eugen-Ion - Persoană Fizică Autorizată, Work Eval SRL, Work Medical Consulting SRL, toate fiind încă în funcţiune, şi administrator în Work Eval SRL.
 
Adriana Arghirescu mai este asociată în A & D SRL, Fornax Trade SRL, Import Export Acropole SRL, Times Star SRL, Next Generation Consulting SRL, toate acestea fiind radiate, şi în Work Consulting SRL, Work Eval SRL şi Work Medical Consulting SRL, firme aflate în funcţiune. Adriana Arghirescu este administrator al A & D SRL, Fornax Trade SRL, Import Export Acropole SRL, Times Star SRL, Work Consulting SRL, Work Eval SRL şi Work Medical Consulting SRL.
 
Potrivit site-ului oficial al grupului Work, format din Work Eval, Work Medical, Work Education şi Work Consulting, compania Work Education a luat fiinţă ca urmare a solicitărilor venite din partea clienţilor existenţi şi a venit cu o ofertă de cursuri şi programe de training. Odată cu alinierea legislaţiei României la prevederile cadrului European şi cu reglementarea conceptului de formare continuă, instruire şi perfecţionare a adulţilor, compania a fost autorizată să desfăşoare programe de formare şi instruire. În cadrul reţelei teritoriale sau la sediile partenerilor, utilizând întreagă infrastructură necesară, reprezentanţi organizează programe proprii şi cursuri certificate CNFPA, finalizate cu certificate recunoscute la nivel naţional şi european.

 Cum arată Work Education SRL în funcţie de indicatorii financiari

 Conform Vrajitorul.eu, la finalul anului 2013, firma Work Education SRL avea o cifră de afaceri de 633.201 lei. Marja profitului net este ridicată având în vedere industria din care face parte. Firma prezintă un nivel ridicat de stabilitate (1,48% faţă de % media industriei). Evoluţia cifrei de afaceri este mult mai slabă decât cea a industriei din care face parte. Firma prezintă un risc ridicat având în vedere că nu reuşeşte să urmeze tendinţa de dezvoltare a segmentului din care face parte (-47,82% faţă de % media industriei).
 
Randamentul activelor este scăzut comparativ cu al industriei din care face parte. Firma prezintă o competitivitate scăzută comparativ cu firmele competitoare. Randamentul capitalurilor este semnificativ mai mare comparativ cu industria din care face parte firma. Firma prezintă un risc foarte scăzut comparativ cu firmele competitoare şi fructifică excelent capitalul existent (5,17% faţă de % media industriei). Nivelul datoriilor în total activ este semnificativ mai mare comparativ cu media industriei din care face parte. Firma are capitaluri proprii foarte reduse şi acest aspect poate afecta menţinerea echilibrului financiar (67,18% faţă de % media industriei). Firma încasează facturile emise în termene mult mai lungi decât media industriei din care face parte. Încasarea la termene foarte mari a creanţelor creează lipsa de lichidităţi şi dezechilibru financiar (238 de zile faţă de zile media industriei).
 
Nivelul profitabilităţii operaţionale precum şi cel al indicatorilor de solvabilitate nu pot garanta o evoluţie total lipsită de riscuri în perioada următoare. Firma întâmpină dificultăţi în achitarea obligaţiilor de plată faţă de partenerii de afaceri. Este recomandată monitorizarea mai frecventă a evoluţiei acestei companii.

 Ce presupune proiectul Buna Guvernare pentru Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc“?

 Proiectul „Buna Guvernare pentru Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc“ este desfăşurat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei. În contextul responsabilităţilor României asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare cu Comisia Europeană, proiectul reprezintă o iniţiativă proactivă a Ministerului Sănătăţii în demersurile de prevenire a corupţiei şi de asigurare a unui climat de integritate şi responsabilitate în sistemul sanitar.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei serviciilor publice din sistemul sanitar românesc prin sprijinirea procesului de descentralizare sectorială şi promovarea integrităţii şi a responsabilităţii în cheltuirea fondurilor publice.
 
În urma implementării proiectului, vor rezulta beneficii precum operaţionalizarea unei structuri de integritate în subordinea directă a Ministrului Sănătăţii şi a reţelei naţionale aferente în scopul promovării integrităţii la nivelul sistemului sanitare, creşterea capacităţii instituţiilor descentralizate din sectorul sănătate de a prelua toate funcţiile specifice sistemului, promovarea calităţii şi integrităţii în serviciile oferite de sistemul sanitar românesc, sprijinirea aplicării mecanismelor de coordonare a documentelor strategice în domeniul anticorupţie.
 

La secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire a contractului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii