Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă cu imagine șifonată a câștigat un contract cu CNADNR (document)

ro

26 Sep, 2015 15:22 3085 Marime text
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA a atribuit, potrivit anunţului 162153/25.09.2015, un contract vizând "Servicii de ordine şi curăţenie în cele 23 de parcări şi grupuri sanitare de pe Autostrada A2". Atribuirea s-a făcut prin negociere fără anunţ de participare. Justificarea alegerii acestei proceduri a fost "situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă". Criteriul de atribuire a fost ”prețul cel mai scăzut”.
Singura ofertă primită pentru contractul nr: 60/86976 a fost cea a societății Compania Romprest Service SA, cu sediul pe bulevardul Poligrafiei, nr.1C, sector 1, localitatea București. Valoarea totală finală a contractului este de 546.474,84 lei fără tva.
Compania Romprest Service SA este înființată în 2011 și are un capital social de 15.010.000 lei.
Structura capitalului:
    RON: capital social: 14132356.86, integral vărsat
    DOLAR S.U.A.: capital social: 20673, integral vărsat
    EURO: capital social: 253125, integral vărsat
Echivalent USD capital social: 363746
Echivalent EUR participare straina: 1559396.0
Număr acţiuni: 79000000
Valoarea unei acţiuni: 0.19 RON
Acționari persoane juridice: Firstcom LLC, cu sediul în SUA, Lexington, KY 40504,  828 Lane Allen Road, Suite 219, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 3.5443% / 3.5443%, Detaco LTD,cu sediul în Canada, 247-925 Boul de Maisonneuve O Montreal Quebec H3A0A5 , cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 42.6916% / 42.6916%, S.C. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A, cu sediul în București, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 10% / 10%, Premium Management Team SRL, cu sediul în București, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 13.7641% / 13.7641%, Europrest Invest SRL, cu sediul în București, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 30% / 30%. Administratori ai firmei sunt Necula Marin, președintele Consiliului de Administrație, Dan Tudor, director general adjunct și vicepreședinte al Consiliului de Administrație, Ionescu Daniela Gabriela (care se pare că ar fi demisionat în iulie), Marin Necula, director general, Florin Bolchiș, Fulga Vasile. Obiectul de activitate al firmei este ”colectarea deşeurilor nepericuloase”.
 
            În luna mai a acestui an, DIICOT făcea publică informația potrivit căreia: ”Urmare a  sesizării întocmite de către inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală – Bucureşti, procurorii din cadrul DIICOT – S.T. Ploieşti au efectuat investigaţii privind modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei fiscale şi contabile, în legătură cu tranzacţiile comerciale desfăşurate în perioada  2012 – 2014 de către societatea COMPANIA ROMPREST SERVICE SA, cu societăţile comerciale LA TEAM LINE SOLUTIONS SRL, ROMCONCORD TEHNIC SERVICE SRL şi EURO GRUP SRL.
    În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013-2014 s-a constituit un grup infracţional organizat format din 23 de persoane şi coordonat de către suspectul W. F., care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificiala a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi ulilizarea de societaţi comerciale "tip fantomă", pentru realizarea operaţiunilor ilicite. Astfel, în scopul reducerii masei de profit şi a TVA de plată, suspectul W. F. a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare, pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi. După înregistrarea în contabilitatea societăţii a facturilor aferente achiziţiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, iniţial, în conturile societăţilor fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăţi comerciale de tip „fantomă",  fiind retrase în numerar şi preluate de către suspectul W. F., în vederea utilizării în scopuri proprii. S-a constatat că retragerea fondurilor era efectuată de către ceilalţi membri ai grupului, în scopul restituirii lor în numerar, către iniţiatorul acestui circuit fictiv, respectiv suspectului  W. F., operaţiune realizată sub coordonarea unor membrii ai grupului infracţional organizat.
    S-a reţinut că circuitele comerciale fictive, precum şi cele financiare asociate, au fost operaţionalizate de către suspectul W. F., cu sprijinul membrilor grupului, fiecare dintre aceştia îndeplinind sarcini prestabilite şi fiind remunerati în consecinţă. Astfel, referitor la activitatea infracţională a suspectului W. F. a rezultat faptul că acesta a înaintat solicitări punctuale de retragere a unor fonduri financiare din circuitul financiar legal al SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA Bucureşti, iar prin intermediul unor suspecţi, a coordonat demersurile concrete întreprinse de ceilalţi membri ai grupării, care au avut drept obiectiv atât obţinerea unor fonduri financiare ce puteau fi utilizate de către suspectul W. F. în scopuri proprii, cât  şi de către societatea ROMPREST.
 Din cercetări s-a stabilit că membrii grupării preluau solicitările transmise de către lider, stabilind modalitătile concrete de acţiune pentru retragerea fondurilor din circuitul financiar al SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA.
 
    De asemenea, unul dintre suspecţi  îi coordona pe ceilalţi membrii ai grupării în demersurile de înfiinţare a firmelor ”fantomă" ce erau interpuse în circuitul comercial fictiv, stabilea succesiunea transferurilor financiare şi firmele ce vor fi utilizate, negocia direct cu reprezentanţii societăţilor bancare condiţiile deschiderii şi utilizării conturilor bancare asociate firmelor "fantomă", însoţindu-i personal pe aceştia la efectuarea retragerilor de numerar.
 
    Prejudiciul produs bugetului  consolidat al statului este în valoare totală de 4.500.000 euro,  reprezentând impozitul pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată,  la care se adaugă suma de 60.494.600 lei  (echivalentul a 14.000.000 euro) supusă procesului de reciclare.
 
    Procurorii DIICOT – S.T. Ploieşti  efectuează cercetări faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 Cod penal, evaziune fiscală, în formă continuată, prev. de art. 9 al.1 lit. a, b si c din Legea nr.241/2005, cu aplicarea art. 35 al.1 NCP şi spălare a banilor, în forma continuată, prev. de art. 29 al.1 lit. a, b, si c, al. 4 din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea art.35 al.1 NCP, toate, cu aplicarea art. 38 al.1 NCP.

În cauză au fost  instituite măsuri asiguratorii până la concurenţa sumei de 18 milioane de euro reprezentând contravaloarea prejudiciului produs prin săvârşirea infracţiunilor. La sediul DIICOT- S.T. Ploieşti  vor fi aduse în vederea audierii un număr de 50 de persoane. Suportul de specialitate informativ şi tehnic a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Ploieşti, B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Satu Mare şi B.C.C.O. Bucureşti. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul GRUPĂRII MOBILE DE JANDARMI „MATEI BASARAB”.
    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”


Citește și COMPANIA ROMPREST SERVICE SA CURĂŢĂ PARCĂRILE ȘI TOALETELE DE PE AUTOSTRADA A2 PENTRU ÎNCĂ 2 MILIOANE DE LEI
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii