Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe firme din România vor furniza medicamente Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa (document)

ro

30 Aug, 2016 19:04 2321 Marime text


Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.

 

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract intitulat „Medicamente 2016”, pentru tratamentul pacienţilor din spital. Potrivit clasificării CPV, ne referim la „Diverse medicamente” şi „Soluţii pentru perfuzii”.
 
Menţionăm că acest contract intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice, valoarea totală finală fiind de 15,926,880.6 RON. Preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.
 
Conform caietului de sarcini, în certificatul de calitate al produsului trebuie să fie incluse următoarele informaţii:
  • denumirea medicamentului;
  • numele şi adresa producătorului, a importatorului sau a distribuitorului înregistrată în România;
  • data de expirare;
  • cantitatea netă;
  • condiţii de depozitare şi de folosire (dacă este cazul);
  • locul de origine (dacă este cazul);
  • instrucţiuni de utilizare. 
Loturile de care are nevoie Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa vor fi furnizate de mai multe firme din România cu care au fost încheiate contracte. Cele mai multe firme au sediul în Bucureşti, restul fiind din Braşov, Iaşi, Deva, Sibiu, dar şi Constanţa. Printre firmele norocoase se numără Europharm Holding SA, Pharmafarm SA, Mediplus Exim SRL, B.Braun Medical SRL, Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics SRL, Pharma SA, Farmexpert D.C.I. SRL, Farmexim SA, Felsin Farm SRL, Romfarmachim SA, Fildas Trading SRL, SC Pfizer România SRL, Infomed Fluids SRL, Fidelio Farm SRL, Farmexpert D.C.I. SRL, Global East Pharma SRL, Europharm Holding SA, Alfa Medical Distribution SRL.
 
Printre firmele cu cele mai multe contracte încheiate se numără Farmexpert DCI SRL, cu sediul social în București, sector 6, strada Amilcar C. Săndulescu, numărul 7. Are un capital social subscris de 9.500.070 lei, integral vărsat, comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice fiind domeniul principal de activitate. Asociatul unic este Alliance Healthcare Deutschland AG, cu sediul social în Germania. Prin urmare, are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%.

Conform vrajitorul.eu, la finalul anului 2014, reprezentanții firmei au declarat o cifră de afaceri de 2.655.866.588 lei, un profit brut de 121.114.128 lei și un număr mediu de 745 de salariați. Apoi, în 2015, a fost declarată o cifră de afaceri de 2.808.206.351 lei, un profit brut de 100.969.554 lei și un număr mediu de 964 de salariați.
 
În secțiunea „Documente” poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii