Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISPE SA a câştigat un contract cu Primăria Cernavodă (document)

ro

01 Nov, 2015 23:30 2163 Marime text
„Este o tipologie a comiterii unor fapte de corupţie. Am sesizat că în multe dosare care privesc fapte de achiziţii publice sau licitatii trucate, există o relaţie între cei care deţin funcţii importante şi anumiţi oameni de afaceri. În anumite zone, în anumite oraşe, doar o anumită firmă câştigă întotdeauna licitaţiile, doar ea putea să cheltuiască banul public. În ultima perioadă, am observat că se interpun persoane apropiate funcţionarului public sau omului de afaceri, unii ştiu la ce sunt folosiţi, îşi folosesc conturile, anumite proprietăţi“, a declarat procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.

Primăria Cernavodă a atribuit un contract, prin negociere fără anunţ de participare, privind furnizarea de servicii de asistenţă.
 
Conform anunţului cu numărul 163246/29.10.2015, contractul este descris astfel: „ Servicii de asistenţă din partea proiectantului pentru următoarele obiective de investiţii: Racordarea la magistrala de termoficare a PT.7 Dealul Sofia, Cernavodă, Racordarea la magistrala de termoficare urbană a PT 46 Cernavodă, Racordarea la magistrala de termoficare a PT 35 şi PT 45, inclusiv mărirea capacităţii de transport pe tronsonul 119-217 din oraşul Cernavodă”.
 
Criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”, contractul revenindu-i Institutului de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) SA. Estimat iniţial la suma de 33982.00 lei (fără TVA), contractul a fost achiziţionat la valoarea de  33900.00 lei (fără TVA).
 
Detalii despre societatea câştigătoare
 
Institutul de Studii și Proiectări Energetice (ISPE) SA a fost înființat în anul 1991 și se ocupă de „activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului până la data de 11 iunie, firma are ca asociat persoană juridică Romelectro SA şi ca acţionari persoane fizice pe Ioan Dan Gheorghiu și Listă Acționari în număr de 582. Persoanele împuternicite ale societății sunt Ioan Dan Gheorghiu (administrator), Dumitru Gardan (împuternicit sucursala Timișoara), Virgiliu Rădulescu (administrator), Viorel Gafita (administrator) și Ion Eduard Chiţescu (director).
 
Anunţul complet poate fi vizualizat în secţiunea „Documente" a acestui articol.
              

Sursa foto: yoda.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii