Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un contract cu municipalitatea Bunurile imobile din Constanţa, evaluate, de opt ani, de aceeaşi firmă (document)

ro

30 Jan, 2015 00:00 3532 Marime text
La sfârşitul lunii noiembrie, Primăria Constanţa a atribuit patru contracte unei firme cu care a avut şi alte legături în trecut. Este vorba despre contractul „Serviciul de evaluare a bunurilor imobile proprietate privată, pe 4 zone ale municipiului Constanţa, prin încheierea acordurilor-cadru de servicii pentru fiecare zonă în parte“. Cum contractul cuprinde servicii pentru fiecare dintre cele patru zone ale municipiului Constanţa, aşa cum reiese din denumirea şi descrierea contractului, şi contractele au avut patru numere diferite, însă prestatorul, firma care şi-a adjudecat contractele, este aceeaşi - SC Management Consulting Solutions SRL. Fiecare dintre cele patru contracte are o valoare de 40.000 de lei. În total, 160.000 de lei au intrat în conturile aceste firme. Firma a fost invitată să participe la licitaţie, de aceea a avut şi singura ofertă depusă, declarată, evident, câştigătoare, oferind preţul cel mai scăzut.

Primăria, de opt ani „client fidel“

Societatea a câştigat contracte având acelaşi obiect încă din anul 2008, când s-a ocupat de serviciul de evaluare a spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări servicii aflate în administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa sau în patrimoniul regiilor autonome de interes local, contra sumei de 672.268,88 de lei fără TVA. SC Management Consulting Solutions SRL Constanţa se află pe lista de evaluatori agreaţi de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. În 2010, Primăria a împărţit contractul pe trei loturi, astfel că Management Consulting Solutions SRL şi-a împărţit contractul pentru serviciul de evaluare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului cu alte două societăţi: SC Romcontrol SRL Bucureşti şi SC Primoval SRL Constanţa. În total, cei trei agenţi economici au primit, în 2010, de la Primărie, 672.268,2 lei fără TVA. Contractele au fost valabile doi ani şi puteau fi chiar subcontractate. În 2011, firma îşi mai adjudeca un contract cu Primăria Constanţa, privind serviciul de evaluare a spaţiilor comerciale proprietate privată a statului şi a celor de prestări servicii aflate în administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa sau în patrimoniul regiilor autonome de interes local. Contractul care a avut de asemenea termen de derulare doi ani a avut o valoare de 23.163,23 de lei fără TVA.

În 2012, firma şi-a împărţit din nou contractul „Serviciul de evaluare a bunurilor imobile proprietate privată pe 4 zone ale municipiului Constanţa prin încheierea acordurilor-cadru de servicii pentru fiecare zona în parte“ cu alte trei firme: Primoval SRL, Rosa Trade International SRL şi PFA Cezar Petrescu. Valoarea fiecărui contract a fost tot de 40.000 de lei.

Cele patru zone sunt următoarele: zona I - staţiunea Mamaia, Sat Vacanţă parc Tăbăcărie, Faleza Nord, Stadion, zona II - Centru, Peninsulă, Gara Veche, zona III - Tomis I, Tomis II, Tomis III, Tomis Nord, ICIL, Casa de Cultură, Coiciu, Inel, Baba Novac, Trocadero, Anadalchioi, zona Dezrobirii, Obor, Dacia şi Palazu Mare, zona IV - I. C. Brătianu, Intim, Palas, zona Industrială, Halta Traian, Medeea, CET, Viile Noi, Km 4- 5, Km 5, Poarta 6, Far, Abator şi Gara.

Expertiză oferită şi pentru Aeroport

Firma a mai avut, de altfel, în 2008 şi 2009, şi două contracte cu SN Aeroportul International Mihail Kogălniceanu - Constanţa SA, primul, pentru servicii de estimare, şi cel de-al doilea, pentru consultanţă în afaceri şi în management şi servicii conexe. În 2008, firma constănţeană a mai avut un contract pentru servicii de consultanţă tehnică, servicii de evaluare bunuri (mobile şi imobile), imobilizări financiare supuse executării silite la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, asociaţi în firmă sunt Dragoş Mihai Ipate, acesta fiind şi administrator, care deţine 99% din părţile sociale, şi Silviu Marius Bratu, cu 1% din părţile sociale. Dragoş Ipate mai apare ca asociat şi în Infocredit Consulting SRL, radiată în urmă cu un an. Totodată, Dragoş Ipate este şi profesor, lector universitar doctor în cadrul Universităţii „Spiru Haret” Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii