Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două societăţi din Constanţa vor livra fructe şi legume centrelor Protecţiei Copilului din judeţul Tulcea (document)

ro

17 Sep, 2016 00:00 3972 Marime text

 
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţelor Constanţa şi Tulcea, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a atribuit, în data de 29 august 2016, contractul intitulat „Acord-cadru furnizare legume-fructe 2016” societăţilor Geocor Trade Imp-exp SRL, Granbis SRL şi PFA Amariei G. Petru, acestea fiind şi singurele firme care s-au arătat interesate de licitaţie.
 
Contractul, cu o valoare totală finală fără TVA de 468.607,76 de lei, presupune furnizarea de legume şi fructe pe bază de comandă la sediile centrelor instituţiei din judeţul Tulcea. Criteriul de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”, procedura a fost organizată prin licitaţie deschisă, în timp ce anunţul de participare a fost publicat pe portalul electronic al licitaţiilor publice, la sfârşitul lunii mai.

Responsabilii de atribuirea contractului

Persoanele care deţin funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante în ceea ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de atribuire, sunt: Gabriel-Teodosie Marinov - director general, Anca Cristina Lazăr - director general adjunct al Departamentului Protecţia persoanelor adulte, Laura Lacrămioara Micu - director general adjunct al Departamentului Protecţiei copilului, Adrian Ştefan Ionescu - director general adjunct economic, Călin Vrămuleţ şi Elena Ion Eremia - Compartimentul Juridic, Otilia Niculina Costache şi Mihaela Suru -Compartimentul Achiziţii.

Ce cantităţi vor livra societăţile comerciale Geocor şi Granbis

Loturile scoase la licitaţie şi câştigate de societăţile Geocor Trade Imp-exp SRL şi Granbis SRL au fost: 1, 2, 3, 9, 23 şi 27. Aceste firme urmează să livreze fructe şi legume, printre care: cartofi (max. 131.210 kg), ceapă (max. 18.465 kg), morcovi (max. 9.383 kg), varză pentru murat (max. 11.520 kg), roşii (max. 3.362 kg), castraveţi (max. 2.649 kg), vinete (max. 1.889 kg), cireşe (max. 2.201 kg), banane (max. 1.850 kg), caise (max. 949 kg), struguri (max. 659 kg), prune (max. 911 kg), mandarine (max. 438 kg), ridichi (max. 265 kg), varză de sezon (max. 2.777 kg), vişine (max. 371 kg) şi pere (max. 338 kg).


Despre Geocor Trade Imp-exp SRL şi Granbis SRL

Geocor Trade Imp-Exp SRL are sediul în municipiul Constanța, funcționează din 2001 și are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al cărnii și al produselor din carne. Cu un capital social vărsat de 5.025,00 de lei, firma este cunoscută drept societatea în care a fost asociat cu 50% fostul fotbalist Adrian Pitu. În aprilie, în firmă erau asociați Cristian Leonard Nedelcu, fost asociat cu Pitu în afacere, și Corina Nedelcu.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, în prezent, firma are doi asociați: persoana fizică Cristian Leonard Nedelcu și persoana juridică Commsecure Limited.

Cristian Leonard Nedelcu este născut pe 23.09.1975, în Constanța, și are un aport în firmă de 2.010,00 de lei. Pe lângă această firmă, Cristian Nedelcu mai este asociat în alte două societăţi, respectiv Coradi Invest SRL și Ned Com SRL, ambele în funcțiune.

Firma Commsecure Limited are sediul în Cipru, Nicosia, și un aport de 3.015,00 de lei în Geocor Trade Imp-Exp SRL. Geocor Trade Imp-Exp SRL a declarat la sfârșitul anului 2015 o cifră de afaceri de 79.588.346 de lei și un profit net de 2.544.933 de lei. Numărul mediu de salariați este de 290 de persoane.

De menționat este și faptul că Geocor Trade Imp-Exp SRL a încheiat contract pentru furnizare alimente și cu Primăria Constanța pentru pachetele ce erau distribuite gratis pensionarilor. Geocor Trade Imp-Exp SRL are un impresionant istoric de contracte încheiate pe domeniului furnizării alimentelor cu Ministerul Apărării Naționale - UM 02022 Constanța, cu Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, cu Ministerul Justiției -Complex Flamingo sau cu Penitenciarul Poarta Albă.
 
În ceea ce priveşte firma Granbis SRL, societatea are sediul pe strada Theodor Sperantia numărul 60, din Constanţa. Potrivit Registrul Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 1994 şi are ca domeniu principal de activitate comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. Asociat unic şi administratorul firmei este Nicolae Biserică, ce mai apare ca asociat şi în Regabis Co SRL. La finele anului 2014, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 10.280.514 lei, un profit de 870.843 de lei şi 12 salariaţi, potrivit vrajitorul.eu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii