Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbateri şcolare în judeţul Braşov, la TV Neptun Soti Cable Neptun SRL - încă un contract de aproape o jumătate de milion de lei „în deplasare“ (document)

ro

23 Jan, 2015 00:00 2018 Marime text
Soti Cable Neptun a mai câştigat un contract bănos. De această dată, una dintre firmele abonate la contracte pe banii publici de la nivelul instituţiilor din judeţul Constanţa a repurtat o victorie semnificativă în deplasare. În urma unei licitații publice organizate de Inspectoratul Școlar al Judeţului Braşov, Soti Cable Neptun SRL a fost declarată, pe 8 decembrie 2014, câștigătoarea unui contract în valoare de 413.700 de lei. Potrivit anunțului de atribuire, societatea constănțeană de notorietate a fost singurul ofertant pentru contractul de „organizare campanie prevenție cu activități tip caravană pentru proiectul Corelarea Învăţării pentru Viaţă cu Integrarea Socio-educativă - CIVIS“. Locul principal de prestare - județul Brașov și județul Galați.

Proiectul prevede organizarea unei campanii de creştere a gradului de conştientizare în vederea prevenirii şi reducerii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii la nivel local şi regional. Pregătirea activităţilor va urmări adaptarea mijloacelor şi instrumentelor de comunicare la specificul grupului-ţintă. Campania are că obiectiv: conştientizarea populaţiei privind fenomenul de părăsire timpurie a şcolii, precum şi conştientizarea importanţei educaţiei în viaţa comunităţii; proiectarea şi elaborarea materialelor şi a activităţilor;  elaborarea unui ghid de bune practici pentru oferirea de programe educaţionale integrate remediale şi corective, inclusiv de tip ADS; organizarea şi derularea unei caravane pentru creşterea gradului de conştientizare în vederea prevenirii şi reducerii fenomenului de părăsire timpurie a şcolii. Totodată, proiectul include şi schimburi de experienţe, diseminarea rezultatelor atinse şi transferul acestora ca bună practică.
 
Caravana se va desfăşura la nivel regional în special în comunităţi dezavantajate, în care se înregistrează rate înalte de absenteism şi abandon şcolar (16 localităţi), facilitând întâlniri între specialişti şi beneficiari, cu personal din alte unităţi şcolare, părinţi şi elevi aflaţi în situaţii similare. Se vor realiza 12 emisiuni TV pentru dezbaterea problematicii abandonului şcolar. Furnizorul va organiza oferta în jurul următoarelor elemente: crearea unei identităţi media pentru campania de creştere a gradului de conştientizare; organizarea a 16 întâlniri în comunităţi locale şi difuzarea a 12 emisiuni TV.

 TV Neptun, specialistă în probleme de educaţie civică şi la Tulcea

Interesant este însă că aceasta nu este singura licitaţie de acest fel adjudecată de firma cu tradiţie a binecunoscutului om de afaceri Sorin Strutinsky. Pe 22 decembrie, Soti Cable Neptun era declarată câştigătoarea unui contract similar, ce prevede „organizare campanie prevenție cu activități tip caravană pentru proiectul Acces pentru copii și tineri la a învăța pentru viață - ACTIV”, pentru care Inspectorarul Şcolar Judeţean Tulcea a plătit 482.000 lei. Şi aici, singurul ofertant a fost firma care şi-a şi adjudecat contractul.

 Sub oblăduirea lui Sorin Strutinsky şi a PSD-ului

 În ceea ce privește firma Soti Cable Neptun, care a câștigat licitația, aceasta figurează în prezent la Registrul Comerțului ca fiind înființată în anul 1992, cu doi asociați persoane juridice, respectiv SC Conpress Holding SRL și SC Ring Star SRL, și trei asociați persoane fizice, respectiv Sorin Gabriel Strutinsky, Valeriu Mereuță și Mihail Gheorghe Cârciog. La sfârșitul anului 2013, societatea declarase o cifră de afaceri de 10.963.050 de lei, profit 0 și 165 de salariați.

Cine este însă asociatul persoană juridică SC Conpress Holding SRL? Potrivit Registrului Comerțului, Sorin Gabriel Strutinsky este asociat în această societate cu Sanda Ciocoiu, cumătra preşedintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicuşor Constantinescu, şi cu Gheorghe Mihail Cârciog. La sfârşitul anului 2013, societatea declarase o cifră de afaceri de 10.220.402 lei, un profit de 317.986 de lei şi 398 de salariați.

Aceleaşi date disponibile la Registrul Comerţului arată că SC Ring Star SRL îl are unic asociat pe Adrian Răzvan Moga.
 
Potrivit unei analize recente publicate de Gândul, în 2014, Soti Cable Neptun ar fi încheiat contracte de publicitate şi promovare în valoare de 2.325.395 de euro (cu TVA). Potrivit acestui top, Soti Cable Neptun a câştigat cele mai mari contracte în domeniul promovării şi publicităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii