Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 6 milioane de lei Firma unui fost senator face curăţenie la Medgidia (document)

ro

10 Feb, 2014 00:00 8575 Marime text
După ce spaniolii care asigurau serviciile de salubrizare s-au retras din Medgidia în urma neînţelegerilor cu administraţia locală, Primăria Medgidia a atribuit contractul pentru servicii de salubrizare prestate în aria administrativ teritorială a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Medgidia, în luna decembrie a anului trecut, firmei Iridex Group Import – Export Bucureşti – filiala Costineşti SRL.

Potrivit anunţului de atribuire, valoarea contractului este de 6.010.154,71 lei. Din acelaşi document reiese că autoritatea contractantă, în speţă Primăria Municipiului Medgidia, a atribuit contractul în urma lansării unei negocieri fără anunţ de participare la care s-a prezentat un singur ofertant.
Contractul presupune asigurarea serviciilor de precolectare, colectarea şi transportul deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeuri menajere, cu excepţia celor cu regim special. De asemenea, în aceşti bani mai intră şi serviciile de măturat, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice din municipiul Medgidia, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ, precum şi dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea.

SC Iridex Group Import Export Bucureşti Filiala Costineşti apare la Registrul Comerţului ca fiind înregistrată în 2008 şi are ca asociaţi societatea Servicii Salubritate Bucureşti SA (17,05%) şi Iridex Group Import Export SRL, administrator fiind Florin Pascu, unul dintre cei doi fii gemeni ai lui Corneliu Pascu, fost senator PC de Buzău în legislatura 2004 – 2008. Trebuie menţionat faptul că în afara sediului social din satul Schitu, firma mai are două puncte de lucru, unul în comuna Deleni şi altul în incinta Port Constanţa. La finalul anului 2012, firma avea o cifră de afaceri de 8.342.188 lei, un profit de 699.118 lei şi 100 de salariaţi.

În ceea ce priveşte asociaţii firmei câştigătoare, firma Servicii Salubritate Bucureşti SA are un acţionar persoană juridică, pe SC Iridex Group Import – Export SRL (16%), şi patru acţionari persoane fizice, respectiv Nicoleta Poppa (21%), Florin Pascu (21%), Cristian Pascu (21%) şi Corneliu Pascu (21%).
La rândul său, SC Iridex Group Import – Export SRL figurează la Registrul Comerţului cu cinci asociaţi persoane fizice, respectiv Doina Croitoru (15%), Valentin Feodorov (15%), Corneliu Pascu (60%), Florin Pascu (5%) şi Cristian Pascu (5%). Firma-mamă Iridex Group Import – Export, afacerea de suflet a fostului parlamentar, a înregistrat la sfârşitul anului 2012 o cifră de afaceri de 34.176.623 lei şi un profit de 9.116.404 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii