Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract atribuit prin negociere directă O firmă cu doi angajaţi, diriginte de şantier pentru modernizarea Pasajului Cumpenei (document)

ro

15 Nov, 2016 00:00 4090 Marime text
Amplasat în municipiul Constanţa, Pasajul Cumpenei sau Podul de la Butelii, aşa cum îi zic constănţenii, face legătura între bulevardele Aurel Vlaicu şi I.C. Brătianu. Cu o lungime de 310,19 metri, pasajul traversează magistrala Bucureşti - Constanţa şi un grup de căi ferate ale triajului Constanţa, precum şi reţeaua de drumuri de acces la centrul comercial şi locuinţele din zonă. Pasajul urmează să fie reabilitat de autoritatea publică locală.
 
Municipiul Constanţa a atribuit, pe data de 20 septembrie, prin negociere directă, contractul „Dirigenţie de şantier pentru «Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei»“ societăţii Design Concept Proiect SRL. Contactul constă în prestarea serviciului de dirigenţie de şantier pentru urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei” . Valoarea contractului atribuit este de 10.481,25 de lei (2.356,873 de euro).

Despre Design Concept Proiect SRL

Înfiinţată în 2013, firma are sediul social în municipiul Constanţa, strada Pescarilor nr. 38. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Societatea este controlată de Alexandru-Florian Mălai, născut pe 1.03.1987, în Constanţa, şi Sorin Costel Mălai, născut pe 24.07.1963, în Medgidia. Fiecare asociat deţine 50% din capitalul social. Administratorul firmei, care desfăşoară „activităţi de arhitectură” este Mălai Sorin Costel. În anul 2014, firma cu doi angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 264.721 de lei şi un profit net de 68.611 lei. Alexandru Florian Mălai şi Sorin Costel Mălai mai sunt asociaţi în Tehnoconsult Proiect SRL.

Stare avansată de degradare

Decizia Primăriei de a reabilita Pasajul Cumpenei vine ca urmare a degradării avansate în care se află acesta. Mai exact, conform caietului de sarcini, lucrările de modernizare şi reabilitare a pasajului presupun: sporirea numărului de benzi rutiere de la două la patru, eliminarea liniilor de tramvai, instalarea unui sistem de iluminat pe scările de acces ale pasajului. În acelaşi context, lucrările de reabilitare mai prevăd şi montarea de noi borduri din marmură în zona centrală a obiectivului, de noi separatoare de sens, precum şi demontarea stâlpilor de iluminat existenţi, lucrări care ar trebui finalizate în termen de un an de la semnarea contractului cu administraţia locală. Executantul lucrărilor va întocmi un grafic de realizare a acestora, care va trebui aprobat şi de Regionala CFR Constanţa, întrucât ele pot afecta infrastructura feroviară din zonă. Pe de altă parte, pe pasaj se va putea circula în continuare, pe câte o bandă pe fiecare sens, cert fiind că traficul se va desfăşura cu dificultate în zonă imediat după startul lucrărilor.

Mobitom SA şi Siebol vor executa lucrările de reparaţii şi modernizare

Reamintim că, în urma licitaţiei organizate pe data de 16 mai 2016 de Primăria municipiului Constanţa pentru atribuirea contractului „Achiziţia execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei»“, acesta a fost câştigat de Asocierea Mobitom SA - Siebol SRL. Valoarea contractului este de 5.912.383 de lei fără TVA, adică, 1.343.723 de milioane de euro fără TVA. Tipul procedurii a fost cererea de ofertă, iar procedura s-a desfăşurat offline. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.
 
Au încercat să câştige contractul scos la licitaţie de Primărie: Asocierea Mobitom SA - lider de asociere - şi Sielbol SRL cu Autoprima Serv SRL - subcontractant, dar şi Asocierea DAF Trans 2000 SRL - lider de asociere - şi Electrobol Construct SRL cu SC Luca Prest SRL - subcontractant, dar şi cu SC Maşini Hibrid Construct SRL - terţ susţinător.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi vizualiza anunţul de atribuire a contractului.

Citeşte şi

Cu paşi mici, dar siguri, spre un trafic de coşmar! Podul de la Butelii urmează a fi închis un an (documente)

Lucrările care vor înnebuni constănţenii, la start Se caută o firmă de asistenţă tehnică pentru reabilitarea Pasajului Cumpenei (document+galerie foto)

Gata, s-a terminat! Începe haosul Podul de la Butelii se închide. Borduri din marmură şi mai multe benzi de circulaţie (document)

Haosul va dura un an! Primăria Constanţa a mai făcut un pas. Podul de la Butelii va intra în reabilitare (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii