Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de etică a FIFA a cerut sancțiuni împotriva lui Joseph Blatter și Michel Platini

ro

21 Nov, 2015 15:10 999 Marime text
 
Camera de investigație a comisiei de etică a FIFA a anunțat astăzi că „a cerut sancțiuni” împotriva elvețianului Joseph Blatter, președintele demisionar al forului fotbalistic mondial, și a francezului Michel Platini, unul dintre cei șase candidați la succesiunea sa, fără să precizeze natura acestor sancțiuni, informează AFP, notează agerpres.ro.
 
Ambii au fost suspendați provizoriu pentru 90 de zile.
 
Comisia de etică a FIFA nu a precizat sancțiunile cerute împotriva celor doi, în cele două rapoarte de instrucție transmise camerei de judecată, însă potrivit unui comunicat se arață că acestea vor fi studiate „cu atenție” și va decide „dacă va fi deschisă sau nu o procedură formală de judecată”.
 
Michel Platini, președintele UEFA, a fost suspendat din cauza plății de 1,8 milioane euro primită de la președintele Joseph Blatter, în 2011, pentru serviciile francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002. Lui Blatter i se reproșează de asemenea că a încheiat în 2005 un contract cu Federația din Caraibe, condusă de Jack Warner, contract ce a fost defavorabil pentru FIFA.
 
Joseph Blatter este cercetat de justiția elvețiană, care l-a audiat pe Platini în calitate de martor asistat.
 


Sursa foto: digisport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii