Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Combaterea criminalității în achizițiile publice Echipamente IT de la Consiliul Județean Constanța și Centrul Militar Zonal, livrate de fosta firmă de casă a echipei Mazăre-Constantinescu

ro

12 Mar, 2018 00:00 2084 Marime text
Consiliul Județean Constanța a atribuit, recent, un contract de echipamente IT - computere desktop și laptopuri pentru dotarea Consiliului Județean Constanța și a Centrului Militar Zonal, potrivit anunțului de atribuire nr. 220509/06.03.2018.
Valoarea contractului este de 318.478,25 de lei fără TVA.

Contractul a revenit firmei Expertissa Constanța, cu sediul în municipiu.
 

Despre Expertissa Constanța 

 
Conform datelor furnizate de Registrul Comerțului, societatea a fost înființată în anul 1999, are un capital social subscris de 10.000 de lei, iar unic asociat este SC Expertissa HQ SRL, din București. Administratorul societății este Ionel Pop Doncilă. Domeniul de activitate principal îl reprezintă repararea mașinilor.

Potrivit Ministerului de Finanțe, pentru anul 2016, societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 4.581.131 de lei, profit de 80.033 de lei și 22 de salariați.
 
Asociatul unic, Expertissa HQ SRL, are sediul în București. Asociați persoane fizice sunt Bogdan-Bogdan Stanciu, cu o cotă de participare la beneficii de 98%, cel care a cumpărat părțile deținute în trecut de Ion Colțan, și Mihail Alexandru Marica, cu o cotă de participare la beneficii și pierderi de 2%, acesta fiind și administratorul societății.
Ion Colțan, cel care și-a vândut acțiunile, este fratele lui Niculae Colțan, fost consilier la cabinetul ex-președintelui Consiliului Județean Constanța.
 
Conform romaniacurata.ro, „în noiembrie 2005, firma Expertissa HQ a preluat compania Xerographix Romania SRL din Constanța, pe care, ulterior, a rebotezat-o Expertissa Constanța SRL. Firma constănțeană Expertissa Constanța SRL (firma soră a Expertissa Timișoara SRL) a beneficiat de numeroase contracte din partea CJ Constanța, condus de Nicușor Constantinescu, din partea instituțiilor subordonate, dar și din partea Primăriei Constanța“.
 
Din Expertissa Constanța SRL a făcut parte și fostul consilier local PSD Daniel Georgescu, un apropiat al echipei Radu Mazăre - Nicușor Constantinescu. Acesta a făcut parte din Expertissa din 2009 și până în 2012, adică se afla în componența acționariatului la momentul în care societatea a câștigat contractul menționat mai sus.  
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii