Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:00 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Navală Română cumpără două șalupe pentru situațiile de urgență pe Dunăre. Cine va livra ambarcațiunile de peste 843.000 de euro

ro

24 Nov, 2020 00:00 3504 Marime text
  • Societatea de la care va achiziționa ANR ambarcațiunile pentru situațiile de urgență de pe Dunăre este Electroscoica Mar.
  • Pentru acest contract au depus oferte Suszi SRL și Electroscoica Mar SRL, în urma licitației deschise fiind desemnată câștigătoare oferta depusă de Electroscoica Mar.
  • Electroscoica Mar se ocupă și de reparația șalupelor Cristal și Albatros, ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, în urma unui contract în valoare de 546.090 de lei încheiat recent.
Autoritatea Navală Română a semnat un contract de achiziție a două șalupe multifuncționale, ce vor fi folosite în cadrul proiectului „Siguranța transportului naval pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării prin îmbunătățirea răspunsului în cazul situațiilor de urgență cu ajutorul cooperării transfrontaliere“.
 
Anunțul a fost publicat recent în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluat pe www.licitatiapublica.ro.
 
Potrivit datelor oficiale, societatea de la care va achiziționa ANR ambarcațiunile pentru situațiile de urgență de pe Dunăre este Electroscoica Mar, valoarea contractului fiind de 4.108.368 de lei, fără TVA.
 
Suma reprezintă echivalentul a 843.053,4351 de euro, calculat la un curs de 4,8732 de euro pentru un leu, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 23 noiembrie 2020.
 

Proiect comun cu Bulgaria

 
Potrivit datelor oficiale, ANR dorește să achiziționeze două nave de tip șalupe multifuncționale pentru România pentru efectuarea intervențiilor specifice activității ANR în zona 3 a sectorului apelor României și Bulgariei, în cadrul proiectului: Siguranța transportului naval pe sectorul comun româno-bulgar al Dunării prin îmbunătățirea răspunsului în cazul situațiilor de urgență cu ajutorul cooperării transfrontaliere, acronim proiect Danube Safety Net.
 
Proiectul este realizat de Autoritatea Navală Română, în calitate de Partener de proiect 2, în parteneriat cu Administrația Maritimă din Bulgaria (Bulgarian Executive Agency ”Maritime Administration”) – EAMA, în calitate de Partener de proiect 1 și totodată Lider de proiect și este finanțat prin programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020.
 
Conform datelor oficiale publicate în SEAP, pentru acest contract au depus oferte Suszi SRL și Electroscoica Mar SRL, în urma licitației deschise fiind desemnată câștigătoare oferta depusă de Electroscoica Mar.
 
Contractul este încheiat pe o perioadă de 12 luni.
 

Electrosoica Mar repară șalupele ARSVOM

 
În ce privește firma câștigătoare, Electroscoica Mar, aceasta se ocupă și de reparația șalupelor Cristal și Albatros, ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, în urma unui contract în valoare de 546.090 de lei încheiat recent.
 
Conform datelor furnizate de Registrul Comerțului, consultat la data de 17 noiembrie 2020, Electroscoica Mar SRL a fost înființată în 1991 și are sediul social pe strada Valul lui Traian, nr. 44, din Constanța.
 
Capitalul social subscris este de 20.000 de lei, integral vărsat.
 
Acționari ai firmei sunt Ion Enache, cu 37,5%, Dumitru Dan, tot cu 37,5%, Ion Fătu, cu 20% și Alexandru George Dan, cu 5%.
 
Administratori sunt Ion Enache, Dumitru Dan și Ion Fătu.
 
Societatea se ocupă cu „repararea și întreținerea navelor și bărcilor“ și are un punct pe lucru pe strada Interioară nr. 2.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a contractului pentru furnizarea celor două șalupe.
 
Citește și:

Șalupele „Cristal“ și „Albatros“, ale Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare intră în reparații. Cine și-a adjudecat contractul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii