Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre este membru Asociația Salvamarilor, fondată de Ghoerghe Oancea asigură iar serviciile de salvamar în Constanța (document)

ro

20 Jun, 2015 16:10 3395 Marime text
cap_2.jpg
 
Municipiul Constanța a atribuit, prin licitație deschisă, contractual de servicii „de investigație și de siguranță, cu excepția serviciilor de transport cu vehicule blindate”.  
 
Potrivit anunțului de atribuire cu numărul 158958/20.06.2015, serviciile constau în „serviciul de salvare acvatică - salvamar și de prim ajutor pe plajele din Constanța și Stațiunea Mamaia în sezonul estival 2015. Estimat initial la suma de 1.124.187,32 lei, contractul a fost atribuit pentru suma de 1.111.370 de lei.
 
Operatorul economic căruia i-a fost atribuit contractual este Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.
 
Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România (ANSPSR), a fost înființată în 1999, prin asocierea mai multor firme și persoane, toți scafandri având ca pasiune sau obiect de activitate scafandreria și mediul subacvatic. Din 6 noiembrie 2014, a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 972/2014 privind recunoaşterea ANSPSR ca fiind de utilitate publică. Prin publicarea articolului în Monitorul Oficial, ANSPSR - persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial - a devenit de utilitate publică. Actul a fost semnat de premierul Victor Ponta şi contrasemnat de miniştrii Economiei şi Finanţelor Publice, Constantin Niţă, respectiv Ioana Maria Petrescu, dar şi de miniştrii delegaţi pentru Buget şi pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Darius Bogdan Vâlcov, respectiv Florin Nicolae Jianu.

Această asociaţie are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din Parcul Tăbăcărie, asociaţie ce poartă numele fondatorului, defunctul Gheorghe Oancea, apropiatul lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu. De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri şi este deţinut în asociere de (moştenitorii lui) Gheorghe Oancea şi RAEDPP, pe o perioadă de 25 de ani.

Nu în ultimul rând, în ANSPSR este membru chiar şi „primul salvamar“ al oraşului, Radu Mazăre. Interesant de observat că ANSPSR a primit statut de utilitate publică tocmai în campania electorală pentru prezidenţiale, fiind cunoscute „răzmeriţele“ anuale iscate de salvamarii nemulţumiţi că nu îşi primesc banii cuveniţi.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii