Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita de curtoazie a Alteţei Sale Regale, Principele Nicolae, la Palatul Camerei de Comerţ Naţionale a României

ro

22 Mar, 2013 18:36 1230 Marime text

Bucureşti, 21 martie 2013: Semn de preţuire pentru deschiderea şi prietenia arătate Sistemului Cameral românesc, E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov a acordat Alteţei Sale Regale distincţia de Membru de Onoare al Camerei de Comerţ Naţionale a României, Purtător al Insignei de Aur.
Născut la Geneva, Confederaţia Elveţiană, absolvent al Colegiul Royal Holloway, Universitatea din Londra, specializarea management, Alteța Sa Regală, Principele Nicolae, a dorit,  în cadrul vizitelor pe care le realizează în această perioadă să cunoască activitatea Camerei de Comerț Naționale, cea mai importantă organiție reprezentativă a oamenilor de  afaceri, pe Președintele acesteia, apreciind în mod deosebit legăturile de tradiţie dintre Familia Regală şi Camera de Comerţ Naţională a României.
Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a prezentat distinsului oaspete organizarea şi funcţionarea Sistemului Cameral din România, organele de conducere alese ale Camerei Naţionale şi priorităţile mandatului curent, 2012 - 2017. E.S. a vorbit despre serviciile camerale şi despre misiunea Camerei de Comerţ Naţionale, organizaţie non-guvernamentală, apolitică, non-profit, de utilitate publică, de a reprezenta comunitatea de afaceri pe plan internaţional şi de a apăra interesele oamenilor de afaceri în relaţia cu Autorităţile şi alte instituţii.
În contextul dorinţei Alteţei Sale Regale de a cunoaşte principalele provocări cărora Camerele şi mediul de afaceri trebuie să le facă faţă, E.S. Preşedintele Camerei Naţionale a notat, referindu-se la etapele prin care a trecut societatea românească:
„Dincolo de efectele nefaste ale crizei economice, provocare căreia firmele şi Camera Naţională, cea mai puternică organizaţie reprezentativă a mediului de afaceri, trebuie să-i facă faţă, prin atragerea de investiţii şi stabilirea de parteneriate trans-naţionale, ne confruntăm astăzi cu o criză morală, lipsa culturii organizaţionale, cu rădăcini în perioada comunistă. Am convingerea însă că România va depăşi toate obstacolele, prin măsuri menite să sprijine omul de afaceri, stimulând astfel consumul şi creşterea economică, printr-o trecere la o nouă paradigmă, a unei generaţii tinere, din care şi Alteţa Voastră Regală face parte. Camera Națională poartă un respect deosebit Familiei Regale, mă bucură foarte multe vizita Alteței Voastre Regale, care se încadrează  într-un firesc al evenimentelor de rang Înalt și îmi face plăcere să vă vorbesc despre Gala pe care am inițiat-o atunci cand am fost ales Președinte în 2007, organizată în onoarea Corpului Diplomatic, cu scopul de a conecta mediul de afaceri cu cel diplomatic. Gala marchează înfiinţarea primelor Camere de Comerţ, în anul 1864, prin Înaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, sprijinit de emisarii diplomatici acreditaţi la Bucureşti la acea vreme și a ajuns la cea de-a cincea ediţie”.
Alteţa Sa Regală s-a interesat despre preocupările Camerei de Comerţ Naţionale în ceea ce priveşte economia verde şi responsabilitatea socială. În acest context, Doamna Cornelia Liliana Ştefănescu, Şeful Cancelariei şi al Executivului Camerei de Comerţ Naţionale a prezentat Alteţei Sale Regale o suită de iniţiative dezvoltate de Camera Naţională, reuniuni la nivel înalt, unde CCIR reprezintă mediul de afaceri în relaţia cu Guvernul şi Autorităţile Statului, fiind vocea mediului de afaceri, dar şi proiecte ce vizează grija faţă de mediu şi comunitate.
În încheiere, Alteţa Sa Regală a mulţumit Conducerii Camerei de Comerţ Naţionale pentru primirea călduroasă, consemnând vizita în Cartea de Onoare.  Cu prilejul vizitării Palatului Camerei de Comerţ Naţionale, Alteţa Sa Regală a apreciat în mod deosebit Aula Candelabrelor, iar E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale i-a adresat Alteţei Sale Regale invitaţia de a participa la iniţiativele pe care Camera de Comerţ le va dezvolta în viitor.

Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii