Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stabilitatea mediului de afaceri - un punct important în agenda de lucru a CCIR şi Fitch Ratings

ro

29 May, 2012 22:58 1082 Marime text

Bucureşti, 29 mai 2012: Reprezentanţii Conducerii Camerei Naţionale i-au primit în vizită de lucru pe Domnii Matteo Napolitano şi Gergely Kiss, Directori, Sovereign Group, Fitch Ratings. Întâlnirea a prilejuit discutarea mai multor aspecte privitoare la evoluţiile economice şi nivelul investiţiilor străine directe în România, fiind evocate ca principale trăsături ale mediului de afaceri stabilitatea şi predictibilitatea.

Camera Naţională a prezentat oaspeţilor politicile şi strategia sa pentru perioada următoare - extinderea cooperării economice în afara graniţelor Uniunii Europene prin deschiderea de reprezentanţe ale Sistemului Cameral în contextul scăderii nivelului schimburilor comerciale ale României cu pieţele extra-comunitare, internaţionalizarea, promovarea exporturilor şi consolidarea dialogului cu Guvernul în sprijinul oamenilor de afaceri.

Domnul Sorin Petre Dimitriu, Vicepreşedinte al Camerei Naţionale şi Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti a vorbit despre organizarea Sistemului Cameral românesc, cea mai puternică organizaţie reprezentativă a mediului de afaceri din România, singura reţea cu reprezentare la nivelul întregii ţări, prin cele 42 de Camere de Comerţ şi Industrie Judeţene.

Domnia Sa a precizat rolul foarte important pe care Camerele de Comerţ îl deţin în ceea ce priveşte dezvoltarea cooperării internaţionale, prin crearea de parteneriate, în vederea facilitării contactelor între oamenii de afaceri din domenii şi zone diferite ale lumii. Prin serviciile de înaltă calitate pe care le pune la dispoziţia comunităţii de afaceri internaţionale, derulate în exclusivitate în România - Sistemul Naţional de Informaţii de Afaceri şi arbitrajul comercial - Camera Naţională sprijină activitatea Camerelor de Comerţ şi a oamenilor de afaceri.

În acest context, Doamna Cornelia Liliana Ştefănescu, Şeful Cancelariei şi al Executivului Camerei Naţionale, a vorbit despre funcţionarea Curţii Internaţionale de Arbitraj Comercial pe lângă CCIR, care constituie pentru investitorii străini o garanţie a siguranţiei mediului de afaceri în eventualitatea unui litigiu comercial, întrucât prin arbitrajul comercial se soluţionează în mod rapid şi eficient disputele comerciale.

Camerele de Comerţ sunt foarte active în dialogul cu Guvernul pe aspecte specifice mediului de afaceri prin organizarea de întâlniri la nivel înalt cu Ministerele în vederea creării unor servicii de sprijin pentru dezvoltarea activităţii întreprinderilor, similare celor oferite de Camerele de Comerţ Internaţionale, a mai adăugat d-na Ştefănescu.

Domnul Sorin Vornic, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Vrancea, a adus în discuţie domenii de interes pentru investitorii străini precum: infrastructura, turismul sau industria alimentară. În calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Domnia Sa a vorbit despre potenţialul SC ROMEXPO SA în ceea ce priveşte dezvoltarea comerţului bilateral şi a cooperării economice între firmele româneşti şi parteneri din străinătate.

Domnia Sa a precizat că România continuă să fie cea mai atractivă ţară din Europa de sud-est şi a treia din Europa centrală şi de est din punct de vedere al nivelului investiţiilor străine directe.

În încheiere, reprezentanţii Fitch Ratings au salutat creşterea comerţului internaţional al României faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, apreciind ca foarte utile informaţiile dobândite în cadrul întâlnirii, acestea urmând să fie integrate într-un raport, ce va fi publicat la începutul lunii iulie a.c.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii