Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Redeschiderea pieţei peruane pentru firmele româneşti – Întâlniri de afaceri la Palatul Camerei de Comerţ Naţionale

ro

21 Feb, 2014 13:52 2018 Marime text
 Bucureşti, 21 februarie 2014: Camera de Comerţ Naţională a României a organizat Întâlnirea de Afaceri România – Peru, eveniment ce a beneficiat de participarea unor importanţi producători de produse organice din Peru şi potenţiali parteneri români, interesaţi de o mai bună cunoaştere a potenţialului dezvoltării relaţiilor bilaterale, dar şi de valorificarea oportunităţilor de cooperare pe terţe pieţe.
Partea peruană a fost reprezentată la nivel oficial de Ministrul Consilier al Ambasadei Peru în România, Domnul Carlos Alberto Cueto. Mulţumind gazdelor pentru oportunitatea creată prin organizarea întâlnirii, Ministrul Consilier al Ambasadei Peru în România, a subliniat interesul compatrioţilor săi pentru „consolidarea cooperării economice şi comerciale cu comunitatea de afaceri din România”. Peru, ţară aflată în plin efort de modernizare şi combatere a sărăciei, prin implementarea unei politici ample dedicate protecţiei şi prezervării mediului înconjurător, ce a permis înregistrarea unor ritmuri accelerate de creştere economică, doreşte realizarea unui parteneriat strategic cu România.
Camera Naţională a mulţumit la rândul său delegaţiei oaspete pentru interesul arătat comunităţii de afaceri româneşti, punctând câteva dintre obiectivele Direcţiei Reprezentare Camerală pe linia dinamizării cooperării economice şi comerciale între România şi Peru – organizarea unei delegaţii a oamenilor de afaceri români la Lima, conectarea oamenilor de afaceri din cele două State prin platforma Sistemului Naţional de Informaţii de Afaceri (SNIA) şi fructificarea oportunităţilor de afaceri prezentate în catalogul ProBusiness.
                        Beneficiari ai unei tradiţii milenare în agricultură şi în cultura plantelor exotice cu valenţe curative, dar şi ai unei politici favorabile investiţiilor în produse organice, oamenii de afaceri din delegaţia peruană, veniţi din diverse regiuni ale ţării, şi-au prezentat oferta în premieră pe piaţa românească. Au fost prezenţi managerii unor companii din domeniul ambalajului, distribuţiei de produse alimentare, farmaceutice şi suplimente nutritive, importatori, retaileri.
                        Reuniunea s-a încheiat printr-o sesiune de întâlniri business-to-business, în cadrul căreia reprezentanţii celor două comunităţi de afaceri au identificat căi şi modalităţi de colaborare, inclusiv pe terţe pieţe.                   
           
 
Direcţia Reprezentare Camerală
            Biroul Relaţii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii