Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte comune în beneficiul oamenilor de afaceri - perspective ale cooperării româno - peruane prin Camerele de Comerţ şi Industrie

ro

19 Apr, 2013 19:51 884 Marime text
Bucureşti, 17 aprilie 2013: În cadrul primei vizite de curtoazie realizate la Palatul Camerei de Comerţ Naţionale, Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ Peruano-Române, Domnul Eduardo Samaniego a propus Camerei de Comerţ Naţionale, cea mai puternică organizaţie reprezentativă a mediului de afaceri şi voce a întreprinzătorilor la nivel naţional prin Camerele de Comerţ şi industrie Judeţene, organizarea unui eveniment de amploare în a doua perioadă a lunii mai, având drept scop impulsionarea schimburilor comerciale dintre România şi Peru, în condiţiile intrării în vigoare la data de 1 martie a acordului de liber-schimb UE-Peru şi al interesului părţii peruane pentru domenii precum construcţia de micro-hidrocentrale, industria feroviară, minerit, material rulant, design şi construcţie navală.
 
Evenimentul ce se va desfăşura la Palatul Camerei Naţionale, în organizarea Camerei de Comerţ a României şi a Camerei de Comerţ Peruano-Române, cu sprijinul Ambasadei Peru la Bucureşti „se doreşte a fi un Forum de afaceri, în cadrul căruia să se identifice oportunităţi de cooperare punctuale între oamenii de afaceri peruani şi români, primul dintr-o serie de acţiuni menite să promoveze oportunităţile din cele două pieţe, într-un context foarte favorabil la nivel mondial - statele UE au investit 385 miliarde de Euro în statele Americii Latine, fiind principalul investitor în zonă, comerţul bilateral UE-CELAC ridicându-se la 202 miliarde Euro, în 2012, 6% din comerţul exterior al statelor UE”, a precizat E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Peruano-Române, Domnul Eduardo Samaniego.
 
La rândul său, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Peru în România, Domnul Carlos Cueto a vorbit despre contextul deosebit de favorabil al cooperării româno-peruane, subliniind că „există oportunităţi în Peru pentru valorificarea industriilor româneşti, o piaţă capabilă să investească în tehnologia românească, valoroasă, bine cunoscută pe continentul latino-american. Am încredere că vom dezvolta multe proiecte comune de succes şi sunt încântat că am găsit în Camera de Comerţ Naţională a României un partener”.
 
Conducerea Executivă a Camerei de Comerţ Naţionale a mulţumit delegaţiei peruane pentru vizită, asigurând totodată Înalţii oaspeţi de toată cooperarea, în scopul reuşitei acţiunilor bilaterale, de promovare, planificate. „Sunt bucuroasă că avem această reuniune astăzi, întâlnirea noastră încadrându-se într-un firesc al relaţiilor Camerei Naţionale cu Misiunile Diplomatice, cărora Camera de Comerţ şi Industrie a României le acordă o importanţă deosebită. În 2009 am iniţiat organizarea Galei în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, care celebrează momentul înfiinţării primelor Camere de Comerţ din România, în anul 1864, prin Înaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul constituie o recunoaştere a meritelor deosebite ale emisarilor diplomatici acreditaţi la Bucureşti, la acea vreme”, a menţionat Doamna Cornelia Liliana Ştefănescu, Şef Cancelarie şi al Executivului Camerei de Comerţ Naţionale.
 
Camera Naţională a prezentat părţii peruane detalii despre organizarea şi funcţionarea Sistemului Cameral românesc, demersurile importante realizate de Camera Naţională la nivelul Autorităţilor şi pe plan internaţional, în vederea promovării intereselor mediului de afaceri, întâlnirea încheindu-se cu o vizită a Palatului Camerei de Comerţ Naţionale, în marja organizării Forumului de afaceri bilateral din luna mai a.c.
 
Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii