Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea E.S. Domnul Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la Bucureşti şi a Domnului Alessandro Castellano, Administratorul General SACE Italia de către Preşedintele Camerei Naţionale

ro

27 Feb, 2012 17:24 1237 Marime text

Primirea E.S. Domnul Mario Cospito, Ambasadorul Italiei la Bucureşti şi a Domnului Alessandro Castellano, Administratorul General SACE Italia de către Preşedintele Camerei Naţionale

Bucureşti, 23 februarie 2012: Preşedintele Camerei Naţionale, Excelenţa Sa Domnul Avocat Mihail M. Vlasov, a primit vizita de lucru a Excelenţei Sale domnul Mario Cospito, Ambasadorul Italiei în România, însoţit de Domnul Alessandro Castellano, Administratorul General SACE Italia, Doamna Michal Ron, Director Relaţii Internaţionale SACE, Domnul Costantino Tarducci - Şeful Biroului Economic şi Comercial, Ambasada Italiei la Bucureşti, Doamna Speranţa Tirsar - Director Birou SACE Bucureşti - Europa Centrală şi de Est, Doamna Roxana Gherman, Senior Analist, Birou SACE Bucureşti - Europa Centrală şi de Est.
Din partea Sistemului Cameral au mai participat Domnul Sorin Petre Dimitriu, Vicepreşedinte Camera Naţională, Preşedinte Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Mesajul de bun - venit al Preşedintelui Camerei Naţionale a fost urmat de exprimarea convingerii sale cu privire la importanţa consolidării relaţiilor dintre cele două ţări, idee împărtăşită şi de Ambasadorul Italiei la Bucureşti.
Excelenţa Sa a mulţumit pentru primirea călduroasă şi pentru bunele relaţii dintre Ambasadă şi Camera Naţională, menţionând numeroasele evenimente organizate în colaborare de cele două instituţii.

Administratorul General SACE a realizat o prezentare a Grupului financiar de asigurare, a cărui activitate vizează oferirea de credite la export, asigurarea creditelor, protecţia investiţiilor, garanţii financiare, titluri de valoare şi factoring. Grupul susţine dezvoltarea a peste 25000 de firme, din 180 de tari, prin garantarea fluxurilor de numerar mai stabile şi prin transformarea riscurilor de insolvenţă în oportunităţi de dezvoltare.
Domnul Sorin Dimitriu a punctat faptul că în România în prezent nu sunt probleme în scrierea de proiecte europene, problema cea mai importantă o reprezintă partea de cofinanţare a acestora, iar serviciile SACE vor fi în sprijinul mediului de afaceri.

Reprezentanţii SACE au solicitat sprijinul Camerei Naţionale în informarea comunităţii de afaceri din România despre oportunităţi de colaborare dintre mediul de afaceri italian şi românesc, prin organizarea unor evenimente de prezentare în parteneriat.

Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală

      

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii