Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima vizită oficială a Excelenţei Sale Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Democratice a Etiopiei în România, Domnul Minelik Alemu Getahun, la Palatul Camerei Naţionale

ro

15 Jan, 2014 17:30 1008 Marime text
Bucureşti, 14 ianuarie 2014: Excelenţa Sa, Preşedintele Camerei de Comerţ  Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov s-a întâlnit cu Excelenţa Sa, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Federale Democratice a Etiopiei, cu reşedinţa la Geneva, Elveţia, aflat la început de mandat, cu ocazia primei vizite oficiale realizate de Înaltul Diplomat în această calitate.
 
Încă de la debutul întâlnirii s-a discutat despre posibilitatea îmbunătăţirii colaborării între cele două State, la nivelul mediului de afaceri în special, prin reactivarea Protocolului de Cooperare semnat în anul 1995 între Camerele de Comerţ din ambele ţări, exploatarea unor oportunităţi cheie în vederea dinamizării schimburilor comerciale şi organizarea unor vizite la nivelul Conducerii celor două organizaţii. De asemenea, a fost realizată o prezentare succintă cu privire la climatul de afaceri, activităţile şi serviciile Sistemului Cameral din România.
 
Excelenţa Sa Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov, a mulţumit Excelenţei Sale Domnului Ambasador pentru timpul acordat şi dorinţa de a cunoaşte mediul de afaceri românesc şi a arătat întreaga disponibilitate a Sistemului Cameral în ceea ce priveşte impulsionarea relaţiilor dintre cele două State, menţionând în acest sens că eforturile comune vor duce la realizarea cu succes a tuturor obiectivelor propuse. Excelenţa Sa a subliniat că „importanţa Sistemului Cameral românesc  în relaţia cu Etiopia dar şi cu celelalte State ale lumii este dată de acţiunile de sprijin generate pentru dezvoltarea şi internaţionalizarea mediului de afaceri, motorul economiei la nivel mondial”.
 
La rândul său, Excelenţa Sa Ambasadorul Republicii Federale Democratice a Etiopiei a mulţumit pentru primirea călduroasă, menţionând că vizita aceasta este de o importanţă aparte, în contextul strategiei Sistemului Cameral etiopian pentru anul 2014.  Excelenţa Sa a vorbit despre oportunităţile existente în ţara sa şi a făcut o scurtă prezentare a situaţiei economice, subliniind dezvoltarea economică din ultimii 10 ani – o creştere de 11% şi asigurând totodată trendul ascendent al creşterii economice datorat proiectelor de infrastructură şi construcţii în derulare. În acelaşi timp, au fost aduse în discuţie principalele categorii de produse destinate exportului, alături de avantajele de care pot beneficia posibilii investitori în Etiopia. „Opiniile şi sugestiile Sistemului Cameral Românesc sunt deosebit de utile şi benefice şi vor fi cu siguranţă înaintate Camerei de Comerţ şi Asociaţii Sectoriale a Etiopiei”, a afirmat E.S. Ambasadorul Republicii Federale Democratice a Etiopiei.
 
În încheiere, Excelenţa Sa Domnul Ambasador a consemnat vizita sa în Cartea de Onoare, şi a manifestat interesul pentru participarea la Gala organizată în cinstea Corpului Diplomatic Acreditat la Bucureşti, ediţia viitoare, alături de organizarea unui eveniment cu participare internaţională, menit să impulsioneze colaborarea dintre mediul de afaceri românesc şi cel etiopian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii