Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Predarea Ştafetei Domnului Tasuku Furukawa noul Director al JETRO Bucureşti

ro

16 May, 2012 19:25 1556 Marime text

Bucureşti, 15 mai 2012: Vicepreşedintele Camerei Naţionale şi Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti - Prof. Univ. Dr. Sorin Dimitriu, l-a primit în vizită de rămas bun pe Domnul Tomohiro Yoden, care a îndeplinit funcţia de Director General al Organizaţiei Japoneze pentru Comerţ Exterior (JETRO).

Cu acest prilej, Domnul Yoden, l-a prezentat pe succesorul Domniei Sale, Domnul Tasuku Furukawa, noul Director General al Biroului JETRO Bucureşti. Vicepreşedintele Camerei Naţionale a apreciat sprijinul activ acordat intensificării cooperării bilaterale româno - japoneze şi activitatea deosebită a domnului Tomohiro Yoden desfăşurată în perioada mandatului său la Bucureşti, evidenţiind evenimentele de marcă organizate de Sistemul Cameral din România în parteneriat cu JETRO Bucureşti: Forumul de Afaceri de la Tokyo prilejuit de vizita de stat a Preşedintelui României în Japonia, seminarii pe teme economice cu accent pe atragerea investiţiilor străine în România şi îmbunătăţirea mediului de afaceri în contextul consolidării Acordului de Integrare UE - Japonia.

"Suntem încântaţi de relaţiile deosebite construite de-a lungul anilor între JETRO şi Sistemul Cameral din România şi rămânem deschişi continuării şi intensificării, pe această bază solidă, a dialogului între comunităţile de oameni de afaceri româno-japoneze pentru concretizarea unor proiecte de investiţii în România", a subliniat Domnul Vicepreşedinte Dimitriu.

Întrevederea a prilejuit reconfirmarea interesului Sistemului Cameral din România pentru continuarea activităţii de cooperare cu JETRO, identificarea de noi modalităţi concrete de cooperare în diverse domenii de activitate, cu accent pe stimularea schimburilor comerciale bilaterale şi creşterea investiţiilor japoneze în România, sens în care Domnul Vicepreşedinte Dimitriu a făcut o succintă prezentare a Sistemul Cameral din România, a structurii, rolului acestuia şi a gamei largi de servicii oferite oamenilor de afaceri străini.

La final de mandat, Domnul Yoden şi-a exprimat satisfacţia pentru stadiul bun al relaţiilor de colaborare dintre JETRO şi Sistemul Cameral din România, fiind încredinţat că acesta se va menţine şi dezvolta în viitor.

Totodată, a fost salutată dinamica schimburilor comerciale şi potenţialul de dezvoltare, investiţiile japoneze în România care generează aproximativ 30.000 de locuri de muncă, dintre care 27.000 numai în sectorul auto. "Dacia, automobilul produs în România este cel mai popular produs recunoscut la export dar, acesta joacă un rol foarte important şi pentru companiile cu capital japonez din România care furnizează o serie de componente necesare realizării produsului finit", a dorit să accentueze fostul director al JETRO Bucureşti.

La rândul său, Domnul Furukawa, noul director al JETRO Bucureşti şi-a exprimat speranţa că nivelul relaţiilor de colaborare dintre JETRO şi Sistemul Cameral românesc se va menţine menţionând necesitatea realizării mai multor întâlniri între conducerea JETRO şi experţi ai Sistemului Cameral pentru identificarea domeniilor sectoriale de interes comun, aprofundarea şi concentrarea celor două părţi asupra unor proiecte concrete, realizabile.

În contextul voinţei ferme a celor două părţi de promovare şi amplificare a cooperării bilaterale, Vicepreşedintele Camerei Naţionale, a mulţumit şi a urat succes Domnului Yoden în viitoarele proiecte profesionale reiterând faptul că Sistemul Cameral din România contează în continuare pe sprijinul său, ca bun prieten, aşa cum a dovedit a fi în cursul mandatului său în România.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii