Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 90 de companii au participat miercuri 12 februarie la Reuniunea de Afaceri Româno-Palestiniană, la Palatul Camerei de Comerţ Naţionale a României

ro

14 Feb, 2014 17:34 1416 Marime text
Bucureşti, 12 februarie 2014: Intensificarea relaţiilor economice şi comerciale şi valorificarea oportunităţilor de cooperare româno-palestiniene, aflate şi pe agenda celei de a doua sesiuni a Comitetului Interguvernamental Româno – Palestinian, au reprezentat obiectivele organizării Forumului oamenilor de afaceri români şi palestinieni de către Camera de Comerţ Naţională a României. La lucrările Forum-ului au participat oameni de afaceri palestinieni, care au însoţit la Bucureşti delegaţia oficială palestiniană, condusă de E.S. Ministrul Afacerilor Externe al Palestinei, Domnul Raid Al-Malki, alături de reprezentanţi ai comunităţii de afaceri palestiniene din ţara noastră şi ai firmelor româneşti interesate de dezvoltarea comerţului bilateral.
            Forumul de Afaceri Româno-Palestinian a fost onorat de prezenţa E.S. Ministrul Afacerilor Externe român, Domnul Titus Corlăţean, şi a omologului său palestinian, alături de o importantă delegaţie de Miniştri şi de E.S. Ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Domnul Ahmud Bader Ibrahim Aqel. Cei doi Miniştri ai Afacerilor Externe au salutat evoluţia ascendentă înregistrată în relaţiile bilaterale din ultimii ani, materializată prin schimburile frecvente de vizite la nivel înalt şi semnarea, cu prilejul celei de a doua sesiuni a Comitetului Interguvernamental Româno – Palestinian, a unor documente juridice, menite să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniile politico-diplomatic, consular şi economic.
            „Din cauza decalajelor internaţionale, mediul antreprenorial se află în această perioadă pe un tărâm incert. În acest context, Camerele de Comerţ sunt un excelent partener pentru mediul public şi privat, ce oferă alternative viabile de dezvoltare economică şi creează un spaţiu efectiv de colaborare şi un mediu dinamic pentru oamenii de afaceri", a arătat în deschiderea evenimentului Vicepreşedintele CCIR, Domnul Sorin Dimitriu, Preşedintele CCI Bucureşti, care a transmis participanţilor mesajul E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Domnul Mihail M. Vlasov. Forumul, aflat la a doua ediţie, reprezintă „o punte de legătură între cele două comunităţi de afaceri” şi deschide calea către valorificarea oportunităţilor de dezvoltare a afacerilor bilaterale în cele două state, cât şi pe terţe pieţe, a subliniat în continuare reprezentantul Sistemului Cameral, asigurând oamenii de afaceri prezenţi de susţinerea efectivă oferită prin serviciile camerale. 
Cu ocazia Forumului s-a finalizat Acordul de cooperare între Camera de Comerţ Naţională a României şi Federaţia Palestiniană a Camerelor de Comerţ, Industrie şi Agricultură şi s-a iniţiat Acordul de constituire a Consiliului de Afaceri Româno - Palestinian.
România poate deveni o sursă constantă de importuri pentru comunitatea de afaceri palestiniană prin oferta din domeniul energiei, echipamentelor energetice, IT, materiale de construcţii, vehicule, utilaje de construcţii, mobilă, textile sau produse alimentare, a declarat la rândul său E.S. Ministrul Afacerilor Externe, Domnul Titus Corlăţean, care a recomandat apoi câteva din domeniile de activitate de interes major pentru companiile din cele două ţări: infrastructura, turismul, lucrări publice, industrie, agricultură, sănătate, ordine publică. „Încurajăm oamenii de afaceri români şi palestinieni să fructifice oportunităţile create şi să le transforme în fapte, în realităţi economice", a adăugat oficialul român.
„Guvernul palestinian este deschis pentru parteneriatul cu sectorul privat şi vom acorda tot sprijinul pentru dezvoltarea sectorului privat, pentru că nimic nu poate prospera fără contribuţia sectorului privat”, a punctat în continuare E.S. Ministrul Afacerilor Externe palestinian, Domnul Raid Al-Malki, care şi-a exprimat speranţa ca pe viitor relaţiile bilaterale româno-palestiniene se vor intensifica.
Partea a doua a Forumului a cuprins o sesiune de întâlniri bilaterale, în cadrul căreia oamenii de afaceri din  cele două ţări au discutat despre proiecte concrete. 
Direcţia Reprezentare Camerală
Biroul Relaţii Externe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii