Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perspective ale cooperarii romano-slovace. Rolul Camerelor de Comert in dinamizarea cooperarii economice si comerciale

ro

14 Feb, 2014 17:37 1606 Marime text
Bucuresti, 13 februarie 2014: ES Presedintele Camerei de Comert Nationale a Romaniei, Domnul Mihail M. Vlasov a primit vizita ES Ambasadorul Republicii Slovace in Romania, Domnul Jan Gabor. In cadrul primei intalniri oficiale dintre cele doua organizatii, ES Presedintele Camerei de Comert Nationale a Romaniei, Domnul Mihail M. Vlasov a evocat rolul important jucat de Camerele de Comert in dezvoltarea economiei de piata si a proprietatii private in Romania, atat de-a lungul istoriei, cat si in prezent, cand Camerele de Comert si Industrie au drept principala misiune reprezentarea intereselor mediului de afaceri, in raport cu Statul si pe plan extern, atributie esentiala cu precadere in aceasta perioada de relansare economica.

De la infiintarea lor prin Inaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Camerele de Comert au fost fundamentale pentru transformarea economiei romanesti intr-o economie de piata si pentru dezvoltarea ideii de proprietate privata.  Membrii Camerelor de Comert, atunci si acum, sunt oameni liberi ce au reusit prin fortele proprii si care nu depind de ajutorul sau sprijinul nimanui”, a aratat ES Presedintele Camerei de Comert Nationale a Romaniei, Domnul Mihail M. Vlasov.

La randul sau  ES Ambasadorul Republicii Slovace in Romania, Domnul Jan Gabor a evocat, cu emotie, diferitele momente din istoria celor doua State, apropierea popoarelor slovac si roman. „In timpul celui de al II-lea Razboi Mondial, peste 160 000 de soldati ai Armatei Romane au luptat pentru eliberarea tarii mele. Sangele varsat si sacrificiul realizat de Armata Romaniei, luptand pentru eliberarea poporului, sunt cele mai puternice legaturi ale prieteniei dintre Romania si Slovacia”, a precizat ES Domnul Ambasador.

Discutiile cu privire la oportunitatile din cele doua piete si potentialul economic al celor doua State au reprezentat o componenta importanta a Reuniunii bilaterale. Cei doi Inalti demnitari au stabilit in acest context premisele unei colaborari viitoare in vederea impulsionarii relatiilor comerciale printr-un schimb de vizite la nivelul Presedintilor Camerelor de Comert.
In incheiere, ES Ambasadorul Republicii Slovace in Romania, Domnul Jan Gabor consemnat vizita sa in Cartea de Onoare a Camerei de Comert Nationale.
 
Directia Reprezentare Camerala
Biroul Relatii Externe
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii