Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perspective ale cooperarii economice şi comerciale dintre România si Egipt

ro

20 Sep, 2013 20:18 1301 Marime text
Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (CCINA) şi Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban  l-a primit, în data de 20 septembrie 2013, la sediul CCINA, pe domnul Abd El Rahman A. Raouf, Ministrul Plenipotentiar pentru Afaceri Comerciale si Economice, din cadrul Ambasadei Republicii Arabe Egipt la Bucureşti.
E.S. domnul Raouf a fost însoţit in vizita sa, la Constanţa, de managerul general si managerul de dezvoltare ai companiei XBS Energy.
Această vizită, la sediul CCINA, a fost o întâlnire informală, în care domnul Preşedinte Mihai Daraban, la solicitarea domnului Ministru Raouf, a prezentat Sistemul Cameral din România, precizând modul în care el este structurat, felul în care funcţioneaza şi colaborarea acestuia cu asociaţiile profesionale şi de afaceri. Apoi, domnul Daraban a vorbit despre serviciile pe care le ofera Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie si Agricultură Constanţa atât firmelor membre CCINA, cât şi celorlalte companii constăntene, punând accent in special pe: eliberarea certificatelor de origine pentru export, a celor de fortă majoră, eliberarea vizelor document, importanţa pe care o are Curtea de Arbitraj, expoziţiile, prezentările de firmă şi cursurile organizate de CCINA. De asemenea s-a discutat despre calitatea de membru a firmelor din judeţul Constanţa şi despre activitatea CCINA structurată pe cele 4 secţiuni: Industrie – Construcţii, Navigaţie – Transporturi, Comerţ – Turism – Servicii si Agricultură – Industrie alimentară. La rândul sau, domnul Ministru  Raouf a prezentat Sistemul Cameral din Egipt, precizând faptul ca cea mai activă Camera de Comerţ din Egipt este cea din Alexandria.
În egală masură însă, această vizită, a fost şi una de stabilire a principalelor direcţii de dezvoltare bilaterală. Domnul Ministru a fost foarte interesat de transportul mărfurilor între România si Egipt şi în special între Constanţa şi Alexandria. La momentul acesta, principalele mărfuri exportate spre Egipt sunt cerealele si cheresteaua. Domnul Presedinte Mihai Daraban a ţinut sa faca precizarea că, Portul Constanţa nu este doar un port maritim ci şi unul fluvial, putând facilita transportul mărfurilor egiptene spre Serbia, Ungaria, Slovacia si Austria, tări care nu au iesire la mare.
În finalul întrevederii, domnul Ministru Abd El Rahman A. Raouf a mulţumit pentru primire şi i-a adresat invitatia domnului Preşedinte Daraban, de a lăsa deschisă aceasta discuţie, oricând, în cadrul Ambasadei, la Bucureşti.
 
Lucia Calenici
Purtator de cuvant
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii