Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oportunitate de valorificare a cooperării româno-valone prin intermediul colaborării Camerei de Comerţ Naţionale cu Uniunea Valonă a Întreprinderilor

ro

24 Oct, 2012 23:54 1598 Marime text

Bucureşti, 23 octombrie: Conducerea Executivă a Camerei de Comerţ Naţionale a primit vizita de lucru a Domnului Philippe Patte, Consilier pe probleme de marketing internaţional al Preşedintelui Uniunii Valone a Întreprinderilor, Domnul Jean-François Heris.

Camera Naţională, prin vocea DoamneiLiliana Cornelia Ştefănescu, Şeful Cancelariei şi al Executivului, a prezentat Domnului Patte Sistemul Cameral din România, compus din cele 42 de Camere de Comerţ Judeţene, Camere Bilaterale, asociaţii profesionale, uniuni reprezentative şi membri de onoare, menţionând înfiinţarea primei Camere de Comerţ în anul 1864 de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, la recomandările Marilor Puteri de la acea vreme, prezente la Bucureşti prin intermediul Ambasadorilor acreditaţi în capitala României. De asemenea, a prezentat activitatea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, precizând importanţa arbitrajului comercial ca modalitate de rezolvare eficientă şi rapidă a disputelor comerciale.

Domnul Patte a vorbit despre activitatea Uniunii Valone a Întreprinderilor, punctând faptul că Uniunea reprezintă mai bine de 6500 de întreprinderi din regiunea Valonia, din Belgia, ce însumează circa două treimi din numărul angajatorilor valoni. Domnia Sa a evidenţiat rolul de consiliere pe care îl are Uniunea Valonă a Întreprinderilor şi de punte de legătură între companiile valone şi mediul economic internaţional.

În acest context, Camera Naţională a adus în discuţie climatul investiţional, dar şi posibilităţile pe care ţara noastră le oferă oamenilor de afaceri, în sensul că România reprezintă o poartă de intrare mai ales în Republica Moldova, datorită cooperării transnaţionale extraordinare dintre cele două state.

Doamna Liliana Ştefănescu a propus reprezentantului Uniunii Valone a Întreprinderilor organizarea unui Forum de Afaceri bilateral, la Bucureşti, care să reunească oameni de afaceri din România şi din Valonia, subliniind importanţa unor asemenea demersuri, care stabilesc contacte reale între oamenii de afaceri. În acest sens, s-a propus stabilirea unor domenii de interes comune ale companiilor româneşti şi valone, în vederea organizării Forumului.

În final, Uniunea Valonă a Întreprinderilor şi Camera Naţională au hotărât stabilirea unei agende de lucru comune şi identificarea domeniilor de interes pentru mediul de afaceri din România şi din Valonia, în vederea organizării Forumului economic planificat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii