Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera de Comerţ şi Industrie a României asigură platforma pentru creşterea comerţului şi investiţiilor coreene

ro

30 Jan, 2014 19:15 1443 Marime text
Bucureşti, 28 ianuarie 2014: Cu ocazia vizitei întreprinse în România de delegaţia economică din Coreea de Sud, condusă de E.S. Vice-Ministrul pentru Industrie şi Tehnologie, Dl. Kim Jae-hong, Camera de Comerţ Naţională a României, a organizat în colaborare cu CCI a Coreei de Sud şi Agenţia Coreeană pentru promovarea Comerţului şi Investiţiilor (KOTRA), Biroul de la Bucureşti, Forumul de Afaceri România - Coreea de Sud. Din delegaţia străină a făcut parte vicepreşedintele CCI Coreea de Sud, Dl. Dong-Geun Lee, şi lideri de companii din domenii precum: industria chimică şi a materialelor plastice, producători şi exportatori de aparatură medicală şi de produse farmaceutice, de mobilier şi decoraţiuni interioare.
            “Prin valorificarea potenţialului de reţea al Camerelor de Comerţ atât la nivel naţional, cât şi global, Camera Naţională este partenerul firesc al companiilor străine interesate să-şi dezvolte  afacerile în România”, a spus în deschiderea evenimentului Dl. Dumitru Dan, Preşedintele CCI Ilfov, membru în Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ Naţionale, care a transmis participanţilor mesajul E.S. Preşedintele CCIR, Dl. Mihail M. Vlasov.
„Stimularea investiţiilor şi a comerţului bilateral este în avantajul ambelor părţi”, a subliniat în continuare Dl. Dumitru, care a exprimat totala disponibilitate a Sistemului Cameral din România de a sprijini dezvoltarea cooperării româno-coreene, mai ales în proiecte de amploare din domenii precum: construcţia de nave, industria auto, petro-chimică, metalurgie, producţia de aparatură electrică, industria IT&C şi din sectorul financiar.
 Comerţul bilateral a depăşit 1,2 miliarde USD în octombrie 2013, a spus vicepreşedintele CCI Coreea de Sud, care a subliniat că Forumul de afaceri România - Coreea de Sud este „o platformă de cooperare şi de explorare a unor noi oportunităţi de business”.
Companiile coreene sunt interesate de accesul pe pieţele din Sud-Estul Europei şi din Balcani, care au un mare potenţial de creştere, România fiind un partener important prin poziţia sa geostrategică şi apartenenţa la Uniunea Europeană. În acest sens, Vice-Ministrul pentru Industrie şi Tehnologie, Dl. Kim Jae-hong. a recomandat oficialilor români să se axeze pe atragerea companiilor coreene în proiecte de infrastructură, de dezvoltare a unor produse inovative, bazate pe cercetare, tehnologia informaţiilor şi comunicaţii şi pe energii regenerabile.
„România a făcut progrese importante atât din punct de vedere politic, cât şi economic şi se îndreaptă într-o direcţie bună”, a punctat E.S. Ambasadorul R. Coreea  la Bucureşti, Dl. Han Taek Im, care a încurajat companiile coreene să valorifice oportunităţile de business cu parteneri români.
Comerţul bilateral a crescut de peste 6 ori în intervalul 2000-2013, de la 188 milioane USD la 1,18 miliarde  USD, dar investiţiile coreene din România nu reflectă potenţialul cooperării dintre cele două state, Coreea ocupând locul 26 în topul investitorilor străini.
Forumul de Afaceri România – Coreea s-a încheiat cu o sesiune de discuţii bilaterale.
 
Direcţia Reprezentare Camerală
            Biroul Relaţii Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii