Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Eugen Tomac a prezentat două iniţiative legislative noi

ro

15 Dec, 2014 15:43 1771 Marime text
Deputatul Eugen Tomac a prezentat luni, 15 decembrie, într-o conferinţă de presă la Parlament, două iniţiative legislative noi: proiectul de lege noi privind votul prin corespondenţă şi, respectiv, proiectul de lege privind votul electronic. Alături de preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa (FADERE), Daniel Ţecu şi Preşedintele Consiliului Româno-American din SUA, Niculae Popa, Eugen Tomac a lansat un apel către toți parlamentarii să susțină cele două proiecte de act normativ, iar în cazul în care le consideră oportune, să devină coiniţiatori ai acestora.

Eugen Tomac a declarat că cele două iniţiative legislative vor fi supuse dezbaterii publice până la începerea sesiunii parlamentare 2015, atunci când vor fi depuse în Parlament. „După ce săptămâna trecută Parlamentul a respins, cu o majoritate largă de voturi, proiectul de lege privind votul prin corespondență, am decis să elaborez alte două iniţiative legislative care să le permită milioanelor de români de peste hotare să participe, în mod egal, la procesul electoral din România, aşa cum se întâmplă în toate statele civilizate”, a afirmat Eugen Tomac.

Daniel Ţecu, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa (FADERE) a declarat că românii din străinătate muncesc în mod cinstit şi trebuie să se bucure de drepturi egale. „Autorităţile de la Bucureşti trebuie să conştientizeze că românii din toate statele europene au dreptul să se bucure de aceleaşi drepturi ca europarlamentarii care îi reprezintă. Noi contribuim la creşterea economică a  României prin banii pe care îi virăm acasă. Prin urmare, avem dreptul şi obligaţia să participăm la procesul electoral prin care sunt aleşi cei care ne reprezintă. Dacă Parlamentul nu va ţine cont de solicitarea noastră, noi suntem dispuşi să ieşim în stradă. Am demonstrat că  suntem o forţă şi o vom face din nou, dacă va fi nevoie”, a punctat Daniel Ţecu.

La rândul său, Preşedintele Consiliul Româno-American din SUA, Niculae Popa susţine că deputaţii şi senatorii români trebuie să renunţe la gândirea neocomunistă care îi considera trădători pe românii plecaţi peste hotare şi să adopte un sistem de vot care ar permite tuturor cetăţenilor României să participe la procesului electoral şi, respectiv, la consolidarea democraţiei.  „Guvernarea actuală este vinovată de umilinţele la care au fost supuşi românii la ultimul scrutin prezidenţial. Ne-am făcut de râs în toată lumea occidentală. Votul prin corespondenţă este un sistem foarte eficient şi uşor de implementat. Eu votez prin corespondenţă în SUA de 15 ani şi n-am întâmpinat nicio problemă. Îmi doresc să pot vota şi pentru România la fel de civilizat”, a conchis Niculae Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii