Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EximBank încheie 2013 cu un profit net de patru ori mai mare

ro

24 Feb, 2014 12:54 1323 Marime text
București, 24 februarie 2014 – EximBank a încheiat anul 2013 cu un profit net de aproape 50 de milioane de lei, nivel de patru ori mai mare față de 2012, în condițiile dinamizării activității comerciale și gestionării eficiente a resurselor, potrivit datelor financiare preliminare.
 „Tendința ascendentă a indicatorilor de performanță ai EximBank demonstrează corectitudinea principiilor pe care le-am aplicat în gândirea noastră  strategică. Modelul de business implementat – concentrat pe creșterea continuă a calității activității - își arată eficiența și cred că este suficient să menționez doar faptul că, în 2013, EximBank și-a majorat expunerea totală cu 30% față de anul anterior, până la circa cinci miliarde de lei, operând cu o rețea extinsă de unități, dar cu 10% mai puțin personal”, a spus Traian Halalai, președintele EximBank.
Pentru facilitarea accesului companiilor la produsele pe care le oferă, cât și pentru susținerea dezvoltării organice a băncii, pe parcursul anului trecut, EximBank a deschis patru noi unități teritoriale la Galați, Pitești Ploiești şi Târgu Mureș.
”Credem că este important de subliniat și faptul că expunerea băncii pe segmentul de finanțare/creditare s-a majorat anul trecut cu 60% față de decembrie 2012, până la aproape 2 mld. lei, mult accelerată față de cea a garanțiilor. Am continuat așadar să fim o prezență activă pe segmentul finanțărilor corporate și consider acest lucru  drept un argument puternic  pentru companiile locale, în sensul de a le convinge că nu trebuie să aștepte apariția unor condiții perfecte pentru afacerile lor, ci că ne pot aborda pentru a le susține planurile de dezvoltare. EximBank are și capacitatea și disponibilitatea de a le fi alături pentru obținerea unor performanțe relevante”, a mai spus Traian Halalai.
Pe parcursul ultimului an, banca și-a extins portofoliul de clienți încheind acorduri financiare cu unii dintre cei mai reprezentativi jucători din economie precum Alro, Antibiotice Iaşi, Agricover IFN, Grup Servicii Petroliere, Adrem Invest sau Romcab.
Oficialul EximBank a menționat că, la nivel de strategie, în 2013, focusul s-a mutat de pe achiziția de titluri de stat către finanțarea economiei, iar banca va continua să se concentreze tot pe accelerarea creditării.
”Anul acesta vom pune accentul pe susţinerea activităţilor de producţie, iar companiile cu acest obiect de activitate vor reprezenta un grup ţintă de clienţi căruia îi vom acorda o importanță sporită. Vom continua desigur să susținem exportatorii actuali şi potenţialii exportatori. Sintetizând, obiectivul nostru principal rămâne identificarea și susținerea cât mai multor proiecte ale firmelor românești”, a explicat președintele EximBank.
 
 
 
 
El a adăugat că procesul de extindere a rețelei va continua - ținta fiind ca, până la finele lui 2014, EximBank să opereze circa 20 de unităţi, faţă de 12 la finele anului 2012, în paralel fiind urmărită și optimizarea costurilor pentru rețea, odată cu reducerea cheltuielilor administrative prin relocarea unor unități.
Un alt punct important pe agenda EximBank în 2014 îl reprezintă continuarea proiectului de comunicare directă cu oamenii de afaceri, care se va derula pe două paliere. Pe de o parte, vor fi organizate întâlniri punctuale cu comunitățile locale de afaceri din țară, iar, pe de altă parte, banca se va dedica dezvoltării proiectului Asociației Române a Exportatorilor – AREX.
”AREX are peste 50 de membri fondatori – unele dintre cele mai importante companii exportatoare din România – și continuăm să primim solicitări de înscriere de la companii din toată țara. Primele demersuri au fost încheiate, a fost depusă documentația și cred că în circa două săptămâni vom intra în posesia <certificatului de naștere> al AREX. Credem că AREX reprezintă în acest moment alternativa pentru companiile care vor să țină pasul cu piața, pentru că va pune accentul pe networking și pe transferul de know-how de la exportatorii cu vechime către cei care își doresc o prezență externă mai consistentă”, a explicat Traian Halalai.
EximBank a demarat la finele anului trecut proiectul înființării AREX, care își propune să contribuie la promovarea companiilor românești ce derulează tranzacții comerciale internaționale și la consolidarea prezenței românești pe piețe externe.
EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene. Banca deține o rețea de 16 unități, iar operatorii economici pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii