Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EIB extinde sprijinul pentru IMM-uri, întreprinderi cu capitalizare medie şi municipalităţi din România prin intermediul BCR Leasing

ro

13 Feb, 2014 13:42 1545 Marime text
Banca Europeană pentru Investiţii (European Investment Bank - EIB) acordă BCR Leasing un împrumut de 15 milioane Euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), a întreprinderilor cu capitalizare medie şi a entităţilor publice din Romania care implementează proiecte în industrie, servicii şi infrastructură.
 
Imprumutul de 15 milioane Euro acordat BCR Leasing IFN S.A reprezinta o primă tranşă dintr-o linie de credit totală de 75 milioane Euro convenită cu EIB.
 
Acest împrumut se înscrie în strategia prioritară a EIB de a sprijini IMM-urile din Europa, în mod special în actualul context economic dificil. În acest scop, EIB îşi uneşte forţele cu instituţii financiare bine consolidate, precum BCR Leasing, care cunosc piaţa locală şi care numără printre clienţii lor întreprinderi mici şi mijlocii, întreprinderi cu capitalizare medie şi entităţi publice.
 
In particular, IMM-urile vor fi sprijinite în activitatea de achiziţie, renovare sau extindere a activelor corporale (cu excepţia terenurilor), de investiţii în cercetare şi dezvoltare, de consolidare a retelelor de distribuţie pe pieţele naţionale sau pe alt pieţe din UE şi în acoperirea cerinţelor de capital de lucru pe termen mediu şi lung pentru finantarea activităţilor comerciale obişnuite.
 
Entităţile din sectoarele publice care întreprind investiţii în infrastructură la scară mică şi medie sau investiţii comunitare sustenabile vor fi eligibile pentru a beneficia de asistenţă în scopul îmbunătăţirii serviciilor publice în domeniul transportului, energiei, deşeurilor, telecomunicaţiilor, apei, sănătăţii, educaţiei şi locuinţelor sociale.
 
Dl. Mihai Tanasescu, vicepreşedinte EIB responsabil pentru România, a declarat: “Fondurile EIB vor fi disponibile cu ajutorul unui nou intermediar al EIB – BCR Leasing – în vederea facilitării accesului IMM-urilor, întreprinderilor cu capitalizare medie şi municipalităţilor la finanţări pe termen lung. Noua facilitate va consolida asistenţa acordată de EIB către IMM-uri şi întreprinderi cu capitalizare medie şi va sprijini competitivitatea şi productivitatea acestora. Dat fiind că aceste entităţi reprezintă motorul economiei româneşti, această operatiune va avea un impact pozitiv asupra perspectivelor de creştere economică şi de creare a locurilor de muncă”.
 
Dl. Bogdan Speteanu, CEO al BCR Leasing, a remarcat: “Finanţarea noastră are o strânsă legătură cu economia reală şi cu sectorul de producţie. Noi avem convingerea că dezvoltarea resurselor financiare pe care am întreprins-o împreună cu EIB va ajuta firmele locale şi utilitătile publice să devină mai eficiente, inovatoare şi competitive. Depunem toate eforturile pentru a oferi servicii inteligente de intermediere financiară în scopul sprijinirii economiei româneşti în ansamblu şi al sprijinirii societăţii în realizarea nivelului de dezvoltare al UE.
 
Împrumutul EIB către BCR Leasing este acordat în baza Planului Comun IFI pentru Dezvoltare în Europa Centrală şi de Sud-Est, care este destinat să îmbunătăţească accesul la finanţări pe termen lung pentru IMM-urile din Europa în vederea ameliorării efectelor crizei financiare.
 
Informaţii gemerale:
 
Banca Europeană pentru Investiţii este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene şi este deţinută de Statele Membre UE. Ea oferă finanţări pe termen lung pentru investiţii solide pentru a contribui la atingerea obiectivelor UE.
 
BCR LEASING IFN, membră a grupului Băncii Comerciale Române, este parte a ERSTE Group, şi oferă o gamă completă de servicii de leasing financiar pentru achiziţia de active durabile, respectiv autovehicule (automobile, autoutilitare, flote) şi echipamente (utilaje industriale, utilaje agricole, echipamente medicale, software şi IT, etc.).
 
Banca Comerciala Romana (BCR – Romanian Commercial Bank), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând activitătile bancare universale (retail, corporate şi investiţii, trezorerie şi pieţe de capital), şi acoperind societăţi specializate care acţionează pe piaţa de leasing şi în managementul activelor, pensii private, bănci de locuinţe şi mobile banking.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii