Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clienţii BCR au efectuat schimburi valutare în valoare de peste 2 miliarde lei

ro

19 Jun, 2012 17:25 1422 Marime text

INFORMAŢIE DE PRESĂ                                        Bucureşti, 19 iunie 2012

Clienţii BCR au efectuat schimburi valutare în valoare de peste 2 miliarde lei

· Mai mult de jumatate din schimburile valutare sunt efectuate în afara unităţilor bancare, prin intermediul echipamentelor şi a serviciilor de internet şi phone banking
· Tendinţa este de creştere a numarului tranzacţiilor prin intermediul echipamentelor dedicate şi al serviciilor de internet şi phone banking


Bucureşti, 19 iunie 2012 – Clienţii Băncii Comerciale Române (BCR) au efectuat, în primele 5 luni ale acestui an, peste 1,5 milioane operaţiuni de schimb valutar (cumparare/vanzare), valoarea acestora depăşind 2 miliarde lei.

„Vedem o tendinţă de creştere a tranzacţiilor prin intermediul echipamentelor dedicate şi a serviciilor de internet şi phone banking. Ca parte importantă a strategiei bancare privind canalele retail, ne dorim să încurajăm efectuarea schimburilor valutare în afara ghişeelor bancare. Prin urmare, punem la dispoziţia clienţilor noştri, dar şi a non-clienţilor, multiple posibilităţi şi beneficii de tranzacţionare în afara casieriilor: avem o reţea stabilă de echipamente şi servicii remote, avem cursuri de schimb preferenţiale pentru acestea şi, cel mai important, suntem disponibili 24 de ore din 24, 7 zile din 7“, a declarat Bogdan Marin, Director Executiv Canale Retail din cadrul BCR.

Valorile medii ale operaţiunilor de schimb valutar oscilează în funcţie de tipul plăţilor (operaţiuni cu numerar şi/sau între conturile clienţilor) şi în funcţie de canalul prin care sunt efectuate (Automate de Schimb Valutar, casierie – operaţiuni cu numerar şi/sau Maşini Funcţionale, Click, Alo 24 Banking BCR – operaţiuni între conturi), intervalul de variaţie fiind cuprins între 400 şi 4.000 lei/tranzacţie.

Operaţiunile de schimb valutar pot fi efectuate, pe lângă ghişeele de schimb valutar din unitati, şi prin:
- Reţeaua de echipamente – BCR deţine atât echipamente dedicate pentru numerar (Automate de Schimb Valutar), dar a investit şi în dezvoltarea altor tipuri de echipamente pentru a permite efectuarea schimburilor valutare între conturile aceluiaşi client (Maşini Multifunctionale).
- Click 24 Banking BCR – accesibil atât în varianta desktop (www.24banking.ro), dar şi în varianta mobile (m.24banking.ro). Prin internet banking, clienţii BCR pot tranzacţiona, între conturile proprii, orice valută cotată la casele de schimb BCR, fără comision.
- Alo 24 Banking BCR – accesibil telefonic şi gratuit prin Contact Center, la numarul 0800.801.BCR (0800.801.227). Şi prin phone banking, clienţii BCR pot tranzacţiona, între conturile proprii, orice valută cotată la casele de schimb BCR, fără comision.

BCR are instalate peste 200 de echipamente pentru schimb valutar ce pot fi utilizate 24/7, fiind prezentă în locaţii care nu depind de programul unităţilor (în afara acestora, în zonele de tip self service, dar şi în mall-uri şi aeroporturi). De asemenea, serviciile Click şi Alo 24 Banking BCR sunt disponibile 24/7 şi accesibile din orice locaţie (fie ţară sau străinătate).

Cât despre avantajele financiare ale efectuării schimburilor valutare în afara ghişeelor, clienţii BCR beneficiază de schimburi valutare la cotaţii preferenţiale pentru Click şi Alo 24 Banking BCR, respeciv pentru maşinile multifuncţionale, pentru oricare din următoarele valute: EUR, USD, GBP, CHF, CAD, AUD.

*  *
Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 17 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 643 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 martie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,7 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 915,7 milioane EUR si un raport cost/venituri de 50.8%.
*  *
BCR - Comunicare Externă

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii