Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR LEASING IFN - profit in crestere pe primul trimestru

ro

18 May, 2015 14:41 1381 Marime text
*   Finantarile  de vehiculele comerciale grele si echipamente au crescut de peste trei ori comparativ cu perioada similara a anului trecut
 *   Cresterea este sustinuta in principal de segmentul IMM-urilor
 *   BCR Leasing IFN a redus cu 0,5 puncte procentuale dobanda standard

BCR Leasing IFN a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit net de 6,3 milioane lei faţă de 0,7 milioane lei în primele trei luni de anul trecut, raportand o crestere a vanzarilor cu 66% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Compania a atins la sfarsitul lunii martie o cota de piata de 8%, ocupand pozitia trei in topul companiilor de leasing de pe piata nationala in functie de volumul vanzarilor noi.

Veniturile operationale ale companiei au ajuns la nivelul 12,7 milioane lei iar cheltuielile operationale la 5,1 milioane lei, in primul trimestru. Soldul finantarilor acordate clientilor a crescut cu 9% in ultimul an, ceea ce a dus la revenirea volumului total al activelor peste pragul de 1 miliard de lei. In perioada ianuarie-martie, provizioanele de risc au avut un impact negativ de 0,9 milioane lei, substantial mai mic decat cel de circa 2,1 milioane lei în perioada similara din 2014.

Valoarea bunurilor finantate pe primul trimestru 2015 a fost de 123 milioane lei. Cele mai insemnate  volume de vanzari au vizat vehiculele comerciale grele si echipamentele, unde volumele finantate au crescut de peste trei ori, sustinute in special de catre segmentul IMM.

Pentru a veni in sprijinul clientilor, BCR Leasing IFN a redus cu 0,5 puncte procentuale dobanda standard, prin accesarea de catre BCR Leasing a liniilor de credit BEI, destinate in principal finanţarii întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) şi a entităţilor publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii