Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Triatlonul Fără Asfalt la mare deschide circuitul competițional din România pe 30 mai

ro

06 May, 2015 12:54 1073 Marime text

Competiția are loc în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești, iar participanții se pot înscrie în concurs până pe data de 22 mai 
Pe 31 mai are loc prima cursă de Aquathlon, competiție de înot și alergare dedicată copiilor, pe plaja mare din 2 Mai 
București, 06 mai – Cea de-a VI-a ediție a triatlonului Fără Asfalt, competiție premium dedicată pasionaților de înot, ciclism și alergare, deschide sezonul competițional din România pe data de 30 mai. Traseul triatlonului traversează rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și  Hagieni – Albești și este primul eveniment din circuitele „140 de bătăi pe minut” ale Federației Române de Triatlon (FRTRI).
Triatlonul Fără Asfalt face parte din circuitul celor șapte evenimente Cross Triathlon (off road) ale FRTRI și este primul dintre cele 12 evenimente din calendarul FRTRI (de off road și de șosea) incluse în programul „140 de bătăi pe minut”, prin intermediul căruia este promovat un stil de viaţă echilibrat, cu sprijinul Fundației eMAG.
„Pe 30 mai, în weekendul prelungit de Rusalii, dăm startul celui de-al șaselea triatlon Fără Asfalt Intersport la mare. Competiția este deja una cu tradiție și se regăsește în calendarul celor mai buni sportivi de triatlon din România, atrăgând în același timp și sportivii amatori. Este un eveniment atât pentru cei care s-au antrenat susținut, cât și pentru cei care preferă o tură interesantă în natură”, declară Tudor Vlad, inițiatorul proiectului „Fără Asfalt”.
„Intenția noastră este ca prin Fără Asfalt, precum și prin celelalte concursuri din circuitele „140 de bătăi pe minut” să le oferim citadinilor pasionați de mișcare ocazia să descopere zone naturale frumoase, într-un cadru organizat, sigur și într-o atmosferă de sărbătoare. Participarea la Fără Asfalt nu înseamnă doar competiție, ci presupune totodată participarea la un eveniment complet, o altfel de petrecere cu premii și muzică live.”
Cei 800 de concurenți de anul acesta vor porni în competiție la ora 9:30, cu proba de înot de 1.000 m în Rezervația Marină 2 Mai – Vama Veche, vor continua cu proba de bicicletă de 32 km în rezervația naturală Hagieni – Albești și cu 8 km de alergare pe plaja și faleza Rezervației Marine 2 Mai – Vama Veche.
Evenimentul se adresează atât celor pasionați de triatlon, cât și celor care practică una dintre probele triatlonului. Aceștia pot participa la concurs în echipe de ștafetă.
În prezent, mai sunt disponibile 171 de locuri pentru triatlon și 30 de locuri pentru ștafete. Înscrierile la competiția din acest an se încheie la data de 22.05.2015 și pot fi făcute aici: http://www.faraasfalt.ro/formular-de-inscriere-pentru-triatlon/.
Prima cursă de Aquathlon Fără Asfalt este deschisă pentru 200 de copii
Prin programul „140 de bătăi pe minut” și cu sprijinul City Grill, Fără Asfalt deschide anul acesta competiția și pentru copii. În ziua următoare triatlonului Fără Asfalt la mare, are loc prima cursă de Aquathlon, dedicată copiilor între 7 și 14 ani.
„Anul acesta organizăm prima ediție a concursului de Aquathlon pentru copii, la care așteptăm 200 de participanți. Îi încurajăm pe toți copiii să facă sport de plăcere, să petreacă timp în natură și, alături de părinții lor, să descopere locuri noi”, spune Tudor Vlad. „Ne-am asigurat că probele sunt ușoare, iar copii vor fi atent supravegheați de către echipa Fără Asfalt pe toată durata concursului.”
Aquathlon City Grill se desfășoară pe data de 31 mai, pe plaja mare din 2 Mai și constă în două probe de 150 m de înot, respectiv 800 m de alergare. Clasamentul pentru Aquathlon se va face pe categorii de vârstă: 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani.
Înscrierile la competiția dedicată copiilor este gratuită, se încheie la data de 22.05.2015 și pot fi făcute aici: http://www.faraasfalt.ro/formular-inscriere-copii/. Participarea este permisă doar cu acordul scris al unui părinte sau reprezentant legal.

Despre „Fără Asfalt”

„Fără Asfalt” a fost în 2010 primul triatlon off-road din România, iar începând cu 2011 a fost primul eveniment de triatlon al sezonului din circuitele de triatlon Bioeel Grand Prix. In 2013, ambele circuite de triatlon desfășurate sub egida FRTRI (de șosea și off-road) au fost preluate în cadrul programului „140 de bătăi pe minut” implementat de Fundația eMAG, iar „Fără Asfalt” este primul din seria celor 7 evenimente de cross triatlon (off-road). 
Fără Asfalt este o asociație club sportiv care și-a definit ca scop popularizarea triatlonului în România și promovarea unui stil de viață activ și responsabil. Evenimentele „Fără Asfalt” au la bază un concept ecologic de întâlnire cu natura fără impact negativ și de depășire a limitelor personale într-o variantă echilibrată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii