Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promovarea economiei sociale în regiunea de dezvoltare Nord-Est

ro

23 May, 2015 08:59 1020 Marime text
Comunicat de presă promovare proiect POSDRU ID-148727. Nr. 6 / 22.05.2015
 
SC Swat Force International SRL, în parteneriat cu Asociația Pentru Integrarea Comunităților Interetnice „Un Nou Început”, organizează conferința de promovare a economiei sociale din cadrul proiectului „Dezvoltarea de întreprinderi sociale incluzive pentru persoanele vulnerabile la nivelul regiunilor de dezvoltare Sud-Vest, Sud-Est, Nord-Est, Sud, Nord-Vest, București-Ilfov – UNI 2014”, POSDRU ID-148727.
Evenimentul se va desfășura în data de 24 mai 2015 începând cu ora 12.00 la Hotel Central Plaza, sala Milenium, din municipiul Piatra Neamț, Piața Petrodava, nr. 1-3.
 
           Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea structurilor economiei sociale (SES) și consolidarea capacităților, competențelor și cunoștintelor pentru grupul vulnerabil prin înființarea a 11 structuri de economie socială și asigurarea asistenței necesare creării a 67 de noi locuri de muncă din care 45 pentru persoanele vulnerabile. Grupul țintă al proiectului este alcătuit din 1022 de persoane, apartinând categoriilor vulnerabile.
 
  Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
- Dezvoltarea structurilor de economie socială prin înființarea unui număr de 11 astfel de structuri în regiunile Sud-Vest, Sud-Est, Nord-Est, Sud, Nord-Vest, București-Ilfov.
 
- Consolidarea capacităților, competențelor și cunoștințelor persoanelor vulnerabile prin crearea unui număr de 67 de locuri de muncă și instruirea acestora în meseriile specifice domeniului în care vor activa.
 
- Promovarea economiei sociale ca un instrument flexibil și durabil pentru dezvoltare economică și crearea de locuri de muncă prin derularea unei campanii de promovare cu scopul conștientizării și implicării corporațiilor, IMM-urilor, ONG-urilor și administrației publice în realizarea de investiții în domeniul economiei sociale și generarea de idei de afaceri fezabile.
 
  Conferința de promovare a economiei sociale reprezintă o bună oportunitate de a oferi tuturor participanților, în special persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, informații relevante cu privire la economia socială, al cărei principal motor nu este generarea de profit, ci acțiunea în slujba comunității.
  În cadrul conferinței vor fi prezentate aspecte legate de înființarea și funcționarea celor 11 structuri de economie socială.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritară: 6 “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de intervenție: 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”. Perioada de desfăşurare a proiectului este de 12 luni.
 
  La conferință vor participa reprezentanți ai instituțiilor administrației publice centrale, reprezentanți ai societății civile și ai mass media, persoane aparținând grupurilor vulnerabile din regiunea Sud-Est.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii