Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Profesioniştii din sănătate pichetează Ministerul Sănătăţii

ro

17 Sep, 2013 18:16 1035 Marime text
Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate a anunţat astăzi graficul viitoarelor acţiuni de protest. De mâine, 18 septembrie şi până în 27 septembrie 2013, între orele 11,00 şi 13,00 în fiecare zi 120 de persoane, membri ai fiecărei organizaţii membre a Coaliţiei profesioniştilor din sistemul de sănătate.

În fiecare zi vor veni profesionişti din sănătate din alte judeţe, astfel încât în decurs de o săptămâna să protesteze oameni din întreaga ţară.
În şedinţa de astăzi a fost primit ca membru cu unanimitate de voturi Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti din România.
În prezent, Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate numără următorii membrii Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentişti din România, Colegiul Farmaciştilor din România, Colegiul Psihologilor din România, Ordinul Biologilor, Biochimiştilor şi Chimiştilor din Sistemul Sanitar din România, Federaţia SANITAS, Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor, Federaţia Sindicatelor Medicilor „Dr. Ion Cantacuzino”, Societatea Medicilor din Colectivităţile de Copii Tineri, Asociația Medicilor Rezidenți din România şi Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti din România.

„Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate este pentru a construi nu pentru a distruge. Pichetarea are drept scop aducerea de argumente pentru ministrul Sănătăţii pentru ca el să fie ambasadorul nostru în Guvern în acţiunea de a fundamenta un sistem de sănătate performant. Aceste acţiuni ar fi trebuit să înceapă în momentul în care Guvernul Boc a oprit finanţarea corespunzătoare a sistemului şi a completat fără nicio raţiune veniturile profesioniştilor dar, din păcate, eram dezbinaţi şi nu am avut forţa fiecare în parte să ne facem cunoscute argumentele şi doleanţele”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
„În fiecare zi vor veni profesionişti care să îşi spună doleanţele în fata Ministerului Sănătăţii. Mâine, 18 septembrie vor fi prezenţi cei din Bucureşti, iar din 19 septembrie cei din Buzău, Cluj, Vrancea, Vâlcea, Arad şi Hunedoara”, a declarat Marius Sepi, primvicepreşedinte al Federaţiei SANITAS.

Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii